ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Alanya Kaymakamlığı tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek turizmde istişare toplantısı Eftalia Marin Otel'de gerçekleştirildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

 Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya protokolü, birim amirleri ve turizmciler katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Tanrıseven, "Turizmde bir takım kaygılar var. Bu kaygılara rağmen hükümetimizin ve Sayın Çavuşoğlu’nun çabalarıyla 2016’yı en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Alanya'ya 13 yılda kuşkusuz büyük katkı sağladınız. Turizm, tarım ve inşaat sektörü büyüdü, gelişti. Kurduğunuz vakıf üniversitesi ve daha sonra gerçekleşen devlet üniversitesinde katkınız büyük. Bütün çalışmalarınız için teşekkür ederiz. Biz de görev süremiz içerisinde elimizden geleni yapacağız. Alanya'nın karşılaşacağı sorunlarda hemen harekete geçeceğinizden şüphemiz yok. Verdiğiniz ve vereceğiniz bütün emekler için çok teşekkür ederiz. Bugün Alanya, tarımıyla, inşaatıyla, turizmiyle bir araya geldi. İnşallah siz de güzel haberler verirsiniz" dedi. 

banner111
'TURİZM BAKANIMIZ ÇOK AKTİF BİR İNSAN' 

Kaymakam Tanrıseven’in ardından söz alan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, "Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal da çok aktif bir insan. Çalışmaları yerinde. Kendisiyle iki kez bir araya geldik. Sayın Çavuşoğlu’nun da Kabine'de yer alması elimizi rahatlatıyor. Şu süreçte nasıl sürdüreceğimizi bilmediğimiz bir evredeyiz. Devletin buna çok büyük bir eğilim göstermesi gerekiyor. Avrupa’daki Türkiye algısını değiştirmek adına çok çalışılması şart. İstanbul'da elim bir olay yaşandı. O günden bugüne sektörde satışların duracağı ama tekrar hareketleneceği yönünde bir algı oluştu. Türkiye'nin Avrupa’da vazgeçilmez olacağı, ancak bu tür olayların tekrar yaşanmaması gerektiği düşüncesi var. Bizler de elimizden geldiğince ulaşabildiğimiz her noktada çalışıyoruz. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Sayın Çavuşoğlu'na daha önce de ilettik. SGK ve ÖTV indirimi konusunda destek bekliyoruz. SGK konusunda ödememe gibi bir talebimiz yok ama zamana yayılması veya indirim yapılması faydalı olacaktır. Devlet bankaları aracılığıyla düşük faizli kredilerin alınmasıyla ilgili de bir raporumuz var. Devlet desteği ile bu kriz sürecini atlatmak zorundayız. Rusya pazarında bir gelişme olmazsa müşteri alamayacağız" dedi. 

'HÜKÜMETİMİZE VE BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ' 

Toplantıda konuşan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ise, "Hükümetimize ve Bakanımıza çok güveniyoruz. Turizm zor günler geçiriyor. Bu süreci en iyi şekilde atlatmak adına destekleri gerekli. Dağdaki çobandan en lüks otel sahibine kadar herkes krize odaklandı. Küçük esnafımıza da destek çıkılmasını istiyoruz. Bu noktada kendilerinden beklentimiz büyük" diye konuştu. 

'DOSTLUĞUMUZU DÜNYAYA GÖSTERDİK' 

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Geçmişte bırakın bir Dışişleri Bakanı'na ulaşmayı, herhangi bir bakanlıkta bir tanıdık olsa işlerimizi ona yaptırmaya çalışırdık. Şimdi ise bir Bakanımız var. Alanya'nın üç lokomotifi var. Turizm, tarım ve inşaat. Rusya ile yaşanan kriz ortada. Bunlar hükümet işleri olabilir tabi ki. Ama Bakanımız bizleri hep dinliyor. Kendisine biz de sorunları aktarıyoruz. Sağlık ve spor turizmini çok fazla önemsememiştik. Bakanımız şimdi bunlara önem verdi, golf tesisleri için start verildi, beklentiler zirve yaptı. Rusya krizinin ardından Ruslarla bir araya geldik. Bakanımız buradan dünyaya mesaj verdi, dostluğumuzu dünyaya gösterdik. Son gelişmeleri takip ediyoruz. Hükümetimiz Rus uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği veriyordu, şimdi krizden dolayı bütün Avrupa'ya veriliyor. Hükümetimiz çalışıyor. Şimdiye kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz." 

ANTALYA'DA TURİZM BAKANLIĞI'NIN ŞUBESİ AÇILACAK 

AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, "Benim doğduğum yer Manavgat, doyduğum yer ise Alanya. Bizi seçerek Ankara'ya uğurladınız. 7 arkadaş takım kaptanı seçtik, o da şimdi Dışişleri Bakanı. Antalya'da Turizm Bakanlığı'nın bir şubesi açılacak. Nasıl Başbakanlığın İzmir'de şubesi varsa, bazı yetkilileri orada duruyorsa, Turizm Bakanlığı'nın da Antalya'da şubesi ve görevlileri olacak. İstediğinizde gidip görüşebileceksiniz. Bu bir meziyet değil. Hükümet olarak sürekli çalışıyoruz. Turizm buranın en önemli sektörü olduğu için biz de bunları düşünmeliyiz" diye konuştu. 

'TÜM DÜNYADA HALEN G20 ZİRVESİ KONUŞULUYOR' 

Toplantıda son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuştu. Çavuşoğlu şunları söyledi: "Yoğun bir dış politika var. Çok yoğun bir süreçten geçiyoruz. Ülkelerle olan ilişkilerimize ivmeler kazandırmaya çalışıyoruz. Gümrük Birliği ve vize çalışmalarımızı planlıyoruz. Bir stratejimiz var. Dünyanın her yerinde çok aktif bir çalışma yapıyoruz. Tüm dünyada halen Antalya'da düzelediğimiz G20 Liderler Zirvesi konuşuluyor. İslami zirveye İstanbul'da bu kez Türkiye ev sahipliği yapacak. Krallar ve sultanlar gelecek. Mayıs ayında Birleşmiş Milletler'in (BM) ilk kez düzenleyeceği insani zirvenin de ev sahibi olacağız. Türkiye, dünyada en çok yardım yapan ülkeler sıralamasında ilk 3'te. En az gelişmiş ülkelerin her zaman sığındığı ülke Türkiye'dir. Dünyaya yardım eli uzatıyoruz. Suriye sorunu üzerine çalışıyoruz. Libya'nın istikrarına katkı sağlayacağız. Zorluklar var. Etrafımızda terör var. Biz de mücadele ediyoruz. Ya terör tamamen silah bırakacak, ya da biz tamamen temizleyeceğiz. Kahraman asker ve polislerimiz sivillere zarar vermeden bu terör örgütünü temizliyor. Bir yerde bir terör varsa ve müdahale etmezseniz iki gün sonra gelir size musallat olur. Sonuna kadar bütün terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Devletin görevi budur. Tüm insanlarımızın yükünü paylaşmaya çalışıyoruz. 

'RUS KRİZİNİ ATLATACAĞIZ' 

Rusya ile yaşanan uçak olayından sonra bir süreç yaşanıyor. Bazıları buna ‘kriz’ diyor. Bu süreçte Türkiye'nin olgun davrandığını gördünüz. Rusya duygusal yaklaşıyor. Biz kimseyle zıtlaşma amacında değiliz. Rusya’da da tepkiler azaldı. Bu sorunu gidermek istiyoruz ama bu düşünce Rusya'da da olmalı. Ruslara karşı hiç olumsuz bir tutumumuz olmadı. Bunu onlardan da bekliyoruz. Ama bu her şeyden önce ecdadımızdan aldığımız bir emanettir. Bu süreçte çiftçiler olumsuz etkilendi. Biz de hemen adım attık ve zararın yüzde 75'ini çiftçilere geri ödedik. Dünyada Türkiye'nin hiç bir alternatifi yok. Rus vatandaşlar tatil için gelmek istiyor. Biz de bunun için uğraşıyoruz. Rusya'dan uçaklara yakıt desteği veriyorduk. Şimdi bunu bütün Avrupa'ya yayıyoruz. Üstelik tarifeli olsun olmasın, vereceğiz. 400 bin turist getiren acentelere kredi desteği veriyoruz. 

'SORUNLARI BERABER AŞACAĞIZ' 

Kredi kolaylığı ile ilgili başka çalışmalarımız da olacak. Finans durumuna göre firmalara çeşitli çalışmalar yapacağız. SGK ile ilgili Bakanlıklar çalışıyor. KDV oranları da Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Çalışma yapılması yönünde Sayın Başbakan'dan talimat geldi, şu an üzerinde çalışılıyor. Sorunları çözme ve araştırma konusunda yoğun çabamız var. Önümüzde bir süreç var, tek amacımız da bu süreci iyi yönetmek. El birliği ile başaracağız. Orta ve uzun vadeli atmamız gereken adımlar var. Bunları da zaman zaman sizlerle paylaştık. Alanya'da turizmin 12 ay olması ile ilgili çalışıyoruz. Veledrom konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile adımlar attık. Bakan Çağatay Kılıç'ın size çok selamı var. Kendisiyle sürekli konuşuyoruz. Bisikletçilerin Alanya'ya sürekli gelebileceğini, 3 ay kalabileceklerini ama Veledrom olmadığı için kalamadıklarını söyledik. Şimdi üzerinde çalışılıyor. 

'TURİZMİN PEK ÇOK ÇEŞİDİNİ YAPACAĞIZ' 

Golf sahası ile ilgili Emişbeleni Mahallesi üzerinde bölge var. İhaleye çıkacak yakında. Ayrıca önceden çalışmasını yaptığımız yerler vardı. Ama sadece golf yetmez. Diğer spor alanları ile ilgili de çalışmalar var. Sağlık turizmi ile ilgili olarak Oba'daki Bölge Hastanesi inşaatı bitiyor. Alanya'da çok sayıda tesis olacak. Birçok ülke ile aramızda anlaşmalar yaparak Avrupa’dan gelen insan sayısını artıracağız. Organize Sanayi konusunda ALTSO ile çalışmaları sürdürüyoruz. Akdağ Kayak Merkezi de öyle. Alanya-Antalya Yolu için de adımlar atıldı. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak.Hemen arkasından raylı sistem çalışmaları hız kazanacak. İnşaatla ilgili de çalışmalar sürüyor. Konut alan yabancıların hayatını kolaylaştırmak için Göç İdaresi Bürosu'nu Alanya'ya açtık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Konut alanlara turkuaz kart vermeyi düşünüyoruz. Türkiye'den konut almayı teşvik edeceğiz. Vize konusunda da çalışmaları sürdürüyoruz. Serbestlik konusunda AB’nin istediği şartları sağlamak için gayet başarılı adımlar atıyoruz. Ekim ayında Shengen vizesini tamamen kaldıracağız. Ekim ayında Shengen dahil bütün ülkelere serbestlik gelecek. Bu önemli bir aşamadır. Rusya vizeyi tekrar devreye soktu. Ama bizim onlara karşı bir yaptırımımız yok." 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 16:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83