Çavuşoğlu'ndan yeni müjdeler var

BOTAŞ Genel Müdürlüğü nüfusu 20.000 den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı resmi gazetede yayımlandı. Karara ilişkin mujdeyi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu planlanan 53 ilçe arasında Antalya’dan 5 ilçenin de bulunduğunu aktardı.

Çavuşoğlu'ndan yeni müjdeler var

 BOTAŞ Genel Müdürlüğü kararın resmi gazetede yayınlanmasından sonra çalışmalarını hızlandırdı. Antalya’dan üç önemli hattın geçeceği planda Manavgat-Alanya-Gazipaşa hattı 245 km, Kumluca hattı 82 km ve Korkuteli hattı 40 km olan projelerin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

banner111
Türkiye’de bu zamana kadar döşenen toplam 13.000 km hatta bu karar ile 2.000 km daha döşenecek. Bu sayede bir müjdede Antalya’nın doğalgaz bekleyen ilçelerine yapan Çavuşoğlu, Antalya ilçelerinin de temiz enerjiyle buluşarak bu özlemi son bulacağını söyledi. İlçelerimize hatta alternatif bir yöntem daha bulunuyor. Bu da EPDK'nın üzerinde çalıştığı bölgesel firmaları tek tek çağırıp görüştüğü CNC Sıkıştırılmış doğalgaz nakli. Sıkıştırılmış şekilde Tır ve tankerlerle taşınan doğalgaz 4-5 ay gibi bir sürede ilçelere ulaştırılabiliyor. Daha önce 2015 Kasım ayında tamamlanan bir karar ile nüfusu 10.000'in üzerinde olan ilçeler başvuru yaptıkları ve abone sayısının % 60'ı başvuru bedelini ön ödeme ile yatırdıkları takdirde bu çalışma yapılabilmekte. Bu zamana kadar Antalya’dan başvuru yapan henüz ilçesi bulunmamaktadır. Başvurulduğu taktirde hatlar döşenene kadar doğalgaz talep eden ilçelere sıkıştırılmış doğalgaz verilebileceği yetkililerce bildirilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 18:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83