'Çevre ve sağlık sorunlarımız artarak devam ediyor'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu Alanya’nın çevre ve sağlık konularındaki başlıca sorunlarını ve partisinin çözüm önerilerini anlattığı bir açıklama yayınladı.

'Çevre ve sağlık sorunlarımız artarak devam ediyor'
 Kurtoğlu “Halk sağlığı programları geliştirilmelidir. Öncelikle gürültü, hava, deniz ve çevre kirliliği gibi halk sağlığını tehdit eden sorunların çözümü hedeflenmelidir. Alanya’mızn bir çok noktasına modern tuvaletler konulmalı. İlçe sahillerinde yürüyüşe çıkan yurttaşlarımız daha geniş daha yeşil alanlara kavuşturulmalı, sokak hayvanlarına ilgili daha kapsamlı çalışmalar yapılmalıdır. Bu dünyanın ve kentimizin onlara da ait olduğunu unutmamalıdır”dedi.
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle:
Tüm çöp konteynerleri zaman içerisinde haşerelerin üremesini ortadan kaldırmak için ya yer altına alınmalı ya da şu haliyle genel temizliklerinin düzenli yapılmalıdır. Burada sorumlu hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de Alanya Belediyesi’ndedir. Bu anlamda haşerelerin en büyük üreme alanı olan atık toplama alanları sorun olmaktan çıkacaktır.  Böylece hem sokaklarımız sağlıklı hale getirilecek, hem de Alanya’mızın yüzü güzelleştirilecektir.
Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak havaların ısınmasıyla ortaya çıkan sorunlara daha önemle eğinilmelidir. Hayvanların toplanma alanları kontrol altında tutulmalı oluşan hastalıklara karşı daha hızlı ve etkili önlemler alınmalıdır. Alanya’mızda bulunan kedi evlerindeki hastalıklı hayvanların ilerde toplu ölümlerle vahim sonuçlar doğurmasından endişe etmekteyiz. Belli uyarı levhalarıyla vatandaşlar kediler konusunda uyarılmasına rağmen o bölgelerde bunu kontrol edecek görevlilerin olmaması bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu dünyanın ve kentimizin onlara da ait olduğunu unutmamalıyız ve ona göre davranmalıyız. Sokakta bizlerle yaşamaya çalışan sokak hayvanlarının her türlü sağlık desteği belediyemizce verilmek zorundadır. Hayvanların yaşam hakkına karşı bahaneleri reddiyoruz. 
Belediyenin birinci sorumluluğu, tüm Alanyalıların dinlenme ve eğlenme hakkını yerine getirmek olmalıdır.
Alanya’mızn birçok noktasına modern tuvaletler konulmalıdır. İlçe sahillerinde yürüyüşe çıkan yurttaşlarımız daha geniş daha yeşil alanlar hedeflenmeli.
Vatan Partisi olarak tüm bu aksaklıkların takipçi olacağımızı dün olduğu gibi bugünde çözüm önerilerimizi halkımıza sunmaya devam edeceğiz.'dedi.






Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 14:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83