Cimrin: Uyum içerisinde çalışıyorlar

Ak Parti Belediye Meclis üyesi ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin TÜRSAB'ın yetkilerin arttırılmasına ilişkin değerlendirmede bulunarak TÜRSAB'la Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uyum içerisinde çalışmalarının göstergesi olarak nitelendirdi

Cimrin: Uyum içerisinde çalışıyorlar
Turizme zarar veren faaliyetlere son vermek için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) denetim yetkileri artırıldı. TÜRSAB, müşteriyi aldatan ve ülke turizmine zarar veren, belgelerini amacı dışında kullanan seyahat acentelerini, bundan sonra tek başına denetleyebilecek. TÜRSAB, yayınlanan genelge ile yasaya ve yönetmeliklere aykırı davranan seyahat acentelerinin, savunmalarını alarak "doğrudan belge iptali" istemi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletebilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün Cuma günü 27.07.2018 yayınladığı (14495848-321.99 -631240) numaralı/sayılı genelge 81 il valiliğine dağıtıldı. Yönetmeliğin TÜRSAB'a tanıdığı yetki ile turizme zarar veren faaliyetler içinde olduğu tespit edilen seyahat acentalarının, işletme belgesi iptal edildikten sonra benzeri veya andıran isimlerle belgenin başka bir kişi veya kurum tarafından yeniden alınması da mümkün olmayacak.

'UYUM İÇERESİNDE ÇALIŞACAKLAR'

Ak Parti Alanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda TÜRSAB'ın yetkilerin arttırılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.  Cimrin, "Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü 25.07.2018'de TÜRSAB Alanya Yöre Temsil Kurulu seçimi yapıldı. Daha önce TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Bilal Korkmaz ve yönetimi ilk Yöre Temsil Kurulu olarak seçildiler ve göreve başladılar. Kendisi ve ekibine başarılar diliyoruz. Bildiğimiz gibi TÜRSAB bünyesinde seyahat acentalarını, taşımacılık yapan transfer firmalarını, 'excursion' dediğimiz jeep safari, rafting, günübirlik turlar ya da daha uzun süreli turlar yapan geniş bir yelpazeyi bünyesinde bulunduruyor ve bu anlamda sorumluluk alanı çok geniş. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yeni Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy'un daha önceden TÜRSAB seçimlerinde de ekip arkadaşı olmaları ve turizme benzer pencerelerden bakmalarının TÜRSAB ve Turizm Bakanlığı'nın uyum içinde çalışacak olmalarının en önemli göstergesi olduğuna değinmiştik. 

'ACİL ÖNLEMLERE İHTİYAÇ VAR'

Bu göstergelerden ilkinin haberini bugün aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı 27 Temmuz günü yayınladığı bir genelge ile TÜRSAB'ın acenteler üzerindeki denetim yetkisini artırdı. Yayınlanan genelge ile birlikte TÜRSAB, turistleri aldatan ve ülke turizmine zarar veren, belgelerini amacı dışında kullanan seyahat acentelerini tek başına denetleyebilecek. TÜRSAB, yasaya ve yönetmeliklere aykırı davranan seyahat acentelerinin savunmalarını alarak "doğrudan belge iptali" istemi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletebilecek. Zararlı faaliyeti sonucunda işletme belgesi iptal olan bir işletme daha sonra benzeri veya eskisini andıran isimlerle yeniden başka bir kişi adına dahi belge alamayacak.Bakanlık bu kararın amacını "Ülke turizmine zarar verici faaliyette bulunan acentelere dönük denetimler ve denetimlere ilişkin idari işlemlerin hızlı etkin bir şekilde sonuçlandırılması önem arz etmektedir" şeklinde açıklıyor. Turizmde orta ve uzun vadeli planlamalar ne kadar gerekli ise bu gibi acil önlemlere de o kadar ihtiyaç var.  Genelgeyi incelediğimizde Bakanlığın TÜRSAB'ı dikkatlice dinlediğini ve ihtiyacı tam karşılayacak bir metin hazırlandığını görüyoruz.Temennimiz yeni Alanya Yöre Temsil Kurulu yönetimi gerektiğinde Alanya ve ülke turizminin menfaatleri doğrultusunda bu yeni ve güçlü yetkiyi çekinmeden kullanır ve yeni TÜRSAB yönetim anlayışını Alanya'da da hissettirir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 18:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83