Cinsel istismara çok sert tepki

Alanya Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Canan Şencan "Böylesine çirkin, aşağılık ve ahlaksız bir düşüncenin yüce Meclisimizde yasa taslağına konu olması kabullenebilir bir durum değildir" dedi.

Cinsel istismara çok sert tepki

 Alanya Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Canan Şencan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

banner111
"Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan Kanun Tasarısının geçici 1. Maddesine bir fıkra eklenmesi AKP Milletvekillerince önerge olarak sunulmuştur. Sunulan önerge tamamen tecavüz olaylarını, çocuk istismarını meşrulaştırmakta ve tecavüz edileni tecavüz edenle evlendirmek şartıyla; mağdur tarafı tariflenemez büyük bir cezaya mahkum etmektedir.
Böylesine çirkin, aşağılık ve ahlaksız bir düşüncenin yüce Meclisimizde yasa taslağına konu olması kabullenebilir bir durum değildir. AKP Milletvekillerinin bir kısmının imzasıyla verilen önergenin gerekçesi ise; “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine imkan veren düzenleme yapılmaktadır” şeklindedir. 
Böyle bir yasanın Meclisten geçmesi durumunda; kız çocukların tecavüze uğraması sonucu tecavüzcü ile evlendirilmesi mağdur kız çocuğun bir kez daha cezalandırılmasından başka bir şey değildir. Ayrıca tecavüze uğrayan erkek çocukların durumunun ne olacağı akıllara durgunluk yaratacak soru olarak akıllarda durmaktadır. Bir çok kişinin tecavüzüne uğrayan çocuklar hangi tecavüzcü ile evlendirilecektir?
Bu yasa çocuklarımızın hayatını karartacak bir yüz karası olarak tarihe geçecektir. İğrenç ötesi olarak tanımlanacak bu yasanın taciz ve tecavüz olaylarını kaç misli arttıracağını düşünmek bile istemiyoruz. 
Akıllara ziyan bu yasanın çıkması için verilen önergenin hemen meclisten geri çekilmesi ve önergeyi verenler hakkında fezleke hazırlanarak Milletvekilliklerinin düşürülmesi ve bu vekillerin yargılanmasını istiyoruz. Bunun için yürekli savcılarımızı göreve davet ediyoruz.
Önergeyi veren Vekiller; Çocuklarımızdan, kadınlarımızdan ve kızlarımızdan elinizi çekin. Dindar bir toplum yaratmaya çalışıyoruz derken aslında ahlaksız bir toplum yaratmaya çalıştığınızın farkında değil misiniz? Sizler er yada geç yargılanacak ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. 
Bizler Bu Ülkeyi, Cumhuriyeti, Hak ve Adaleti ve Çocuklarımızın geleceğini sizlere emanet edemeyiz. Sizler halkın vekili değil olsa olsa yüz karası olursunuz. 
Ayrıca televizyon kanalı CNN Türk’te Şirin Payzın’ın; “kız çocuklarının kaç yaşında evlendirilebileceğine” dair iğrenç açıklamalar yapan AKP nin eski milletvekili adayını çıkararak konuşturması sabrımızı zorlayan bir durum olup Şirin Payzın’ı şiddetle kınıyoruz. 
Çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alan böyle bir yasa taslağını asla kabul edemeyiz. Televizyon kanallarında bu konuyla ilgili açıklamalar yapan ahkam kesen beyni sulanmış ve belden aşağı çalışan akıl yoksunlarını dinlemek, izlemek istemiyoruz. Onları kanala çıkartıp konuşturan tüm televizyon kanallarını da protesto ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 10:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83