Çocuklara dramalı eğitim

Büyükşehir Belediyesi, aile eğitim ve sosyal hizmet merkezlerinden faydalanan çocukları bilgilendirmek için koruyucu ve önleyici bir çalışma olan drama yöntemini kullanıyor.

Çocuklara dramalı eğitim

 Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde çocuklar 

banner111
hem hakları hem de kendilerini ilgilendiren her türlü konuyla ilgili bilgilendiriliyor. Teknoloji bağımlılığı, engelli olmak, çocuk istismarı gibi konuları öğretmenlerin hazırladığı drama etkinlikleriyle daha kolay öğrenen çocuklar, hem eğleniyor hem de çok faydalı bilgiler ediniyor. 

ÖĞRETMENLER SAHNEDE

Öğretmenler, ev, okul ve sosyal alanlarda çocukların kendilerine özel hakları olduğunu drama yöntemini kullanarak çocukların kendi yaşamından ve yakın çevrelerinden örneklerle anlattı. Çocuklar, teknoloji bağımlılığı ve özellikle çok fazla televizyon izlemenin zararları konusunda uyarıldı. 

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Ardından engelli bir bireyi canlandıran öğretmen, engelli çocuk ve yetişkin bireylerin hayatımızın bir parçası olduğunu, engel türü ne olursa olsun bireyler arasında ayrım yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Çocuklar, sahnelenen bir diğer drama etkinliğinde ise, çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi. Hangi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini yaşayarak öğrenme fırsatı bulan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi.



Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 14:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83