DAĞIN BAŞINDAKİ TEK BİR ÇADIRA BİLE YOL YAPACAĞIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin kırsal mahallelerine ve yayla yollarına yıl başından bu yana 350 kilometresi sathi, 80 kilometresi sıcak asfalt olmak üzere yaklaşık 430 kilometre asfalt döktü. Hedef kırsal yollarını yıl sonuna kadar 500 kilometre sathi, 150 kilometre sıcak asfaltla buluşturmak.

DAĞIN BAŞINDAKİ TEK BİR ÇADIRA BİLE YOL YAPACAĞIZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir yapılan yol ve asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2015 yılı içinde 500 kilometre sathi kaplama yol yapacaklarını belirten İsa Akdemir, “Bunun yanında 150 kilometre sıcak asfalt hedefimiz var. Hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen şu ana kadar sathi kaplamada 350 kilometreye ulaştık. Sıcak asfalt da 70- 80 kilometre civarındayız. Önümüzde 3 ay var. Ama bu süre içerisinde şartlar iyi olursa hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

YENİ ARAÇLAR ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışmalarının tamamını kendi araç gereçleri ve işçisiyle gerçekleştirdiğine dikkat çeken Akdemir, “Herhangi bir ihale usulü işimiz yok. İl Özel İdaresinden bize kalan araçlar eskiydi. Geçen sene 14 milyon liraya yeni iş ve asfalt makineleri almıştık. O kadar geniş bir alanda çalışıyoruz ki yeterli gelmiyor. 2016’da yeni araçlar alacağız. Hem yol yapıyor, hem de araç gereçlerimizi yenilemeye çalışıyoruz” dedi.

YAYLA YOLLARINA AĞIRLIK VERDİK

Yayla yollarına çok önem verdiklerini belirten Akdemir, “Antalya’da yayla bakımından çok zengin. Vatandaşlarımızın yaylalara daha sağlıklı ve daha güvenli bir şekilde gidebilmeleri için yollarımızın tamamını elden geçirmek durumundayız. Gündoğmuş, Alanya ve Manavgat yaylaların en yoğun olduğu ilçelerimiz. Buralardaki yolları tek tek ıslah ediyoruz. Elmalı, Korkuteli, Demre, Kaş yayla yollarında da çalışmalar yürütüyoruz. Şuana kadar asfaltlarımızın büyük bir bölümü sathi kaplama olarak bu bölgelerimizde gerçekleştirdik” dedi.
Akdemir, Eylül ayı ile birlikte sahile inerek Serik, Aksu, Konyaaltı, Kemer, Kumluca ve Finike yollarını asfaltlayacaklarını söyledi.

GRUP YOLLARININ TAMAMINI ASFALTLA BULUŞTURACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatları doğrultusunda Büyükşehir’e ait olan kırsaldaki grup yollarının tamamını elden geçireceklerini anlatan Akdemir, “Büyükşehir Belediyesi olarak kendi sorumluluğumuz içindeki yolların tamamını yapıyoruz. Hedefimiz nüfusun yoğun olduğu yerlerde öncelikle sıcak asfalt yapmak. Bunun yanında kırsal bölgelerin büyük bölümünde de sathi kaplama yapıyoruz. Bu konuda da gece gündüz çalışıyoruz. 6 bin 500 kilometre grup yolu, 2 bin 500 kilometre yayla yolu olmak üzere toplamda 9 bin kilometreye yakın bir yolumuz var. Her tarafa aynı anda ulaşmak mümkün değil. Onun için önceliği aciliyeti olan yerlere veriyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ YOLLAR AÇIYORUZ

İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, tamamı yaylalarda olmak üzere 50 kilometre civarında da yeni yol açtıklarını kaydetti. Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dağın başında bir tane çadırımız dahi olsa, oraya yol yapılmasından yanayız. Kaş- Tenzilbeli - Seydikemer üzerinden Antalya’yı yeni bir yol ile Muğla’ya bağlıyoruz. Demre Beymelek’te 13 kilometrelik yeni yayla yolu açıyoruz. Alanya tarafında da yeni yol çalışmalarımız sürüyor. Elmalı Küçüksöğle, Büyüksöğle’de yeni yollarımızı hizmete açtık. Döşemealtı Aşağıoba yolunda şuanda bir grup yolu yapıyoruz. Yolu 2 metre yükselttik. Bunları da yol standartlarına uygun gerçekleştiriyoruz”

TAŞATAN YOLUNA İLK KEZ ASFALT

Akdemir, Alanya’yı Gündoğmuş’a ve Konya’ya bağlayan Taşatan yolunun ilk kez asfaltla tanışacağını belirterek “ Özellikle 1870’lerden bugüne ilk defa asfalt görecek. Bugün asfaltımıza başlıyoruz. Orada 30 yıl muhtarlık yapan vatandaşımız ben ölmeden önce buranın asfaltını görebilir miyim demişti. İnşallah asfaltlı halini artık görecek” dedi.

TAŞIMA ZAMAN ALIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin biri Manavgat’ta diğeri Elmalı’da olmak üzere iki sıcak asfalt tesisi kurduğunu hatırlatan Akdemir, “Manavgat’tan Gazipaşa’ya, Alanya’ya, Akseki’ye, Gündoğmuş’a, Serik’e sıcak asfalt getiriyoruz. Elmalı’dan, Finike, Demre, Kumluca, Kaş ve Korkuteli’nin asfalt ihtiyacını karşılıyoruz. Doğu ve Batı’da iki asfalt tesisi kurmamıza rağmen malzeme taşıdığımız mesafe bazen 150 kilometreyi buluyor. Taşıma ister istemez zamanımızı alıyor” diye konuştu.

KONKASÖR TESİSİ İLE YERİNDE ÜRETİM

Sathi asfalt çalışması yapılan yaylalarda bu zaman kaybını önlemek için konkasör tesisi kurduklarını anlatan Akdemir, “Konkasör tesisi ile sathi asfaltın dolgu malzemesi filler ve mucuru yerinde üretiyoruz. Böylece zamandan ve maliyetten tasarruf ediyoruz. Örneğin merkeze çok uzak olan Taşatan’a bu tesisi kurmasaydık, yolumuzu yapamazdık. 2016’da bir konkasör sistemi daha alacağız. Birini doğuda diğerini batıda çalıştıracağız” şeklinde konuştu.

SİSTEMLİ ÇALIŞIYORUZ

Sistemli ve özverili bir şekilde çalıştıklarını anlatan Akdemir, “Biz yıl başında yol programını yaparız ve sistemimiz ona göre devam eder. Çünkü şantiye sistemine göre çalışıyoruz. Personelimiz arazide yatar arazide kalkar. Özveriyle çalışan bu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Emekleri büyük ve taktire şayan” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 18:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83