DAVUTOĞLU'NDAN ALANYA'YA OTOYOL MÜJDESİ

Davutoğlu, "1 Kasım sonrası büyük otoyol projelerimizin arasında Alanya-Antalya Otoyolu da var" dedi

DAVUTOĞLU'NDAN ALANYA'YA OTOYOL MÜJDESİ
CHP, HDP ve MHP'den sonra AKP de Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. 1 Kasım sonrası hayata geçirecekleri yeni projeleri açıklayan Davutoğlu, Antalya-Alanya Otoyolu yapımına hemen başlayacaklarını kaydetti. Davutoğlu, "2023 perspektifimizde öncelikli büyük otoyol projelerimizin başında Ankara-Kırıkkale-Delice, Mersin-Silifke (Taşucu), Antalya-Alanya, Ankara-Sivrihisar, Aydın-Denizli, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir ve Yalova-İzmit Otoyolu var" dedi. Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda AKP'nin Antalya milletvekili adayları Mevlüt Çavuşoğlu, Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın da hazır bulundu.

'İŞTE SEÇİM BEYANNEMESİ'

"13 yılda gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerin kalıcı bir düzene kavuşması ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizin bütün demokratik kriterlerde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için AK Parti olarak beyannamemizin ilk ve esası olarak yeni bir anayasa vadediyoruz. Yeni bir anayasa, yeni Türkiye'nin en temel taşıdır.

"SİYASİ PARTİLER KANUNUNU ÇIKARACAĞIZ"

Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi partiler kanununu kaldırarak, yerine siyaset kurumunu güçlendirmek üzere siyasi parti özgürlüğünü güvence altına alacak, parti içi demokrasiyi güçlendirecek, siyasete katılımı teşvik edecek yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ BİZE DAHA UYGUN"

Parlamenter sistemin yol açtığı siyasi istikrarsızlıklar karşısında Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim anlayışına dayalı özgürlükçü başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Yeni sistemde meşru siyasi otorite ve hukuk düzenine tabi olmayan hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir.

"TÜM AYRIMCILIK ZEMİNİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Başta istihdam, iskan ve eğitim sorunları olmak üzere, bütün toplum kesimlerinin ve Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız vererek her türlü ayrımcılık zeminini ortadan kaldıracağız. Bu ülkede hiçbir vatandaş, ait olduğu kültür, etnik ve mezhebi geçmiş dolayısıyla tahkir edilemeyecek, dışlanamayacak, ötekileştirilemeyecek, hepsi devletin başının üzerinde olan vatandaşlar olarak en saygın konuma oturtulacak.

GELENEKSEL İRFAN MERKEZLERİ VE CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ

Bundan sonra da Alevi toplum kesimlerimizin, kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her türlü adımı atacağız. Bu noktada Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Aynı şekilde Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda gerekli değişiklikleri yapacağız. Buradan Hacı Bektaş-ı Veli'ye selam olsun.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 18:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83