Değirmenci: Bu yıl bayramda da hareketlilik yok

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte iç turizmde hareketliliğin çok fazla yaşanmayacağını belirten Değirmenci, “Vatandaşlar pandemi sebebiyle tatile çıkamadığı için iç turizmden umudum yok” dedi.

Değirmenci: Bu yıl bayramda da hareketlilik yok
Koronavirüs salgını öncesinde bayramlarda dolup taşan Alanya, yaşanan süreç nedeniyle iç pazarda hareketlilik beklemiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Otelcileri ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Kurban Bayramı’nın iç turizme hareketlilik getirmeyeceğini belirtti. Değirmenci, "Önümüzdeki günlerde kurban bayramı tatili var bu tatil dört günlük bir tatil ama daha önceki yıllarda dokuz günlük tatil oluyordu. Bu dokuz günlük tatilde iç turizmde bir hareketlilik oluyordu. Bu dört günlük tatil kısa bir tatil olduğu için ben iç turizme etki edeceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

'HAREKETLİLİK BEKLEMİYORUZ'

Değirmenci, “Pandemi sebebiyle de kimse tatile çıkamayacak. Bundan dolayı Kurban Bayramı'nda hareketlilik beklemiyoruz. Netice itibari ile bu yıl ekonomik anlamda çok zorlu geçecek. Biliyorsunuz bu dönemde devletimiz esnaflara destek verdi. Bu destekler içinde kredi ile ilgili maddi anlamda bir destek sağlandı ama bu kredilerin ödemeleri de kış aylarında başlayacak. Bundan dolayı da kış aylarıda sıkıntılı geçecek. Yine bu dönemde kapanan eğlence sektörlerinin açılması ve saat kısıtlamasının da kaldırılması olumlu olacaktır. Çünkü artık her şeyin yavaş yavaş normale döndüğü bir süreçte, vaka sayılarınında gün boyunca azaldığı bir süreç yaşıyoruz. İnşallah sıfırlandığı günleride yakında görürüz ama tedbirlere uyarak tüm işletmelerin artık açık olması gerekiyor ve saat sınırlamasının da kaldırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.






Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 14:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83