Değirmendere halkı itiraz için imza topluyor

Değirmendere Mahallesi'nin İmar planında yapılan değişiklik halkı zora soktu. Bunun üzerine Değirmendere halkı imza kampanyası başlattı.

Değirmendere halkı itiraz için imza topluyor
Yaptıkları açıklamada 'Tarım alanı da mı iyi gelecek' sloganı ile başlayan Değirmendere halkı, 'Büyükşehir yasasıyla imar planlarımız düzelecek artık 2 kattan kurtulacaz ve imar bütünlüğü sağlanacak diye sevinirken yerlerimizi tarım alanına çıkaran planı yapan muhatabımız; Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan askıdaki 1/25000 ölçekli nazım planındaki tarım alanına çıkarılan Değirmendere Mahallesi için, bu yanlıştan dönülmesini ve Değirmendere Mahalle halkı olarak yerlerimizi tarım alanından çıkarıp, konut alanı olarak plan yapılmasını saygılarımla arz ederiz' yazılı dilekçelerini okudular. 

Değirmendere Muhtarı Kasım Günay'da ihtiyar heyeti ile birlikte 6 Şubat tarihinde başvuru yaptıklarını söyledi. Muhtar Günay, "2B nedeniyle zaten mağdur olan vatandaşlarımız bu konu yüzünden bir kez daha mağdur olmakla karşıya karşıya kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesine konu hakkında müracatımızı yaptık. Büyükşehir yetkililerine bunun neden böyle olduğunu sorduğumuz zaman geçmişte yerleşim yeri yapılmadığını, bu durumu düzeltmeye çalıştıklarını söylediler. Yetkililerin gereğini yapacaklarını ve bu mağduriyet durumunun ortadan kaldırılacağını biliyoruz." diye konuştu.

Büyükşehire verecekleri dilekçeyi ve açıklamalarını yapan halk, imza kampanyası başlattı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 11:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83