Demirci'den Alanya otoban projesiyle ilgili 2 öneri

Demirci'den Alanya otoban projesiyle ilgili 2 öneri
CHP’li Meclis üyesi Erkan Demirci, Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Toklu ve İYİ Partili Can Kamburoğlu’nun katılımıyla yaptıkları Antalya-Alanya otoban projesi toplantısını değerlendirdi. Demirci, “Alanya için bundan sonra da aklımızın erdiği her konuda katkı koymaya hazırız. Ortak akılla yönetilen güzel bir Alanya için, sen ben yok biz varız, biz birlikte yaparız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, dün Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Can Kamburoğlu ile yaptıkları otoban projesi incelemesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Demirci, “Dün millet ittifakını temsil eden büyükşehir meclis üyeleri olarak daha önce açıkladığım üzere Ak Parti temsilcileriyle henüz proje aşamasında olan otoban projesinin Oba'daki çevre yoluna bağlantı güzergahı üzerinde önce ofis çalışması, sonrasında ise arazi tespiti yaptık” dedi.

“GÜZERGAH YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Konu hakkında tespitlerini de paylaşan Demirci, “Otoban kısa zaman içerisinde açılmayacak. Hiç kimse bu konuda aceleci olmasın. Öncelikle projenin kesinleştirilmesi, imar planlarına işlenmesi ve bölgedeki mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor. Bu açıdan Karayolları Genel Müdürlüğü'nce hazırlanmış olan otoyol projesinin revize edilip edilemeyeceği üzerinde duruluyor. Mevcut proje Çıplaklı çıkışı ve Değirmendere bölgesinden itibaren parsel parsel yaşanan mağduriyetler dışında Karakocalı ve Oba'yı adeta bıçak gibi ikiye bölüyor. Kentin mekansal gelişimine set vuruyor. Bunu engellemek ve Oba Mahallesi'nin mekansal bütünlüğünü koruyabilmek için otoyol ve çevre yolunu birbirine kavuşturan bağlantı yolunun güzergahının yeniden gözden geçirilmesi şart gibi duruyor.

“PROJE GAZİPAŞA HAVALİMANINA KADAR UZATILMALI”

Mevcutta Oba'da sonlanan otoyol projesinin mutlaka Gazipaşa Havalimanı'na kadar uzatılması gerekiyor. İnşaat uzun soluklu bir süreç. Belki bizler göremeyiz ama otobandan maksimum faydayı alabilmek için projenin mutlaka havalimanına kadar uzatılması gerekiyor. Aynı şekilde halen Konya Manavgat ve Antalya bağlantısı kesinleşmiş olan, Alanya bağlantısı ise iptal edilme noktasında olan hızlı tren bağlantısının da bırakın iptal edilmeyi, Gazipaşa Havalimanı'na kadar uzatılması faydalı olacaktır. Kayseri Konya üzerinden gelecek hızlı tren hattı Kapadokya ile Alanya'nın etkileşiminin artmasını sağlayacak ve ilçe ekonomisine hem iç, hem de dış turizm açısından katma değer yaratacaktır.

“HER KONUDA KATKI KOYMAYA HAZIRIZ”

Yukarıdaki hususlarla ilgili bakışımızı, kişisel ve mesleki düşüncelerimizi siyasetten bağımsız olarak, teknik çerçevenin dışına çıkmadan meclis üyesi arkadaşım Can Kamburoğlu'yla birlikte iktidarı temsil eden ve yatırımcı kamu kuruluşuyla iletişim halinde olan Ak Parti ilçe başkanı Sn. Mustafa Toklu'ya ve ekibine ilettik. Kendilerinin de benzer kaygılar içerisinde olduğunu gördük. Alanya için bundan sonra da aklımızın erdiği her konuda katkı koymaya hazırız. Ortak akılla yönetilen güzel bir Alanya için, sen ben yok biz varız, biz birlikte yaparız” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 07:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83