DENİZDE BAYRAM COŞKUSU

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de katıldığı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yıldönümü, Alanya'da resmi törenle kutlandı.

DENİZDE BAYRAM COŞKUSU

 Alanya İskele girişinde bulunan Atatürk Anıtına Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya tarafından çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya yaptı. Başkan Ballıkaya, "01 Temmuz 1923 Tarihinde yürürlüğe konulan, 815 Sayılı Kabotaj Kanunu ile Türk denizciliğinin bağımsızlığını kazandı. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyorum" dedi.

banner111
KAYMAKAM TANRISEVEN DENİZ ŞEHİTLERİ İÇİN DENİZE ÇELENK BIRAKTI

Konuşmanın ardından, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından deniz şehitlerini anmak için denize saygı çelengi bıraktı. Kaymakam Tanrıseven saygı çelengini denize bırakırken, "Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere denizlerdeki hak ve menfaatleri korumak uğruna hiç tereddüt etmeden hayatlarını feda eden, mezarları engin denizler olan şehitlerimize ve  ile tüm şehit denizcileri rahmetle anıyorum" dedi. 

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in deniz şehitlerini anmak için denize saygı çelengi bırakmasının ardından tören son buldu.

İskelede yapılan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yıldönümü kutlamalarına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 18:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83