DENİZDEN ÇIKAN ÇÖPLER GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen “Dip Temiz, Tertemiz” etkinliğinde dalgıçlar ve Alanya Belediyesi’nin yüzey temizleme aracı Wasteddin denizde temizlik çalışması yaptı. Araç lastiğinden yemek tabağına kadar denizden çıkarılan değişik çöp ve atıklar, Kızılkule önünde sergilendi.

DENİZDEN ÇIKAN ÇÖPLER GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

 DENİZDEN ÇIKARILAN ÇÖPLER MEYDANDA SERGİLENDİ

banner111
Alanya Rotary Kulübü dalgıçları ve Alanya’da faaliyet gösteren dalış okullarının profesyonel dalgıçlarının ortak dalış etkinliği kapsamında, Alanya Tersanesi önünde dip taraması etkinliği gerçekleştirildi. Deniz dibinden açığa çıkarılan atık malzemeler, Rıhtım Meydanı’nda sergilendi. İskele Tersane önünde gerçekleşen etkinliğe Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Alanya Rotary Kulübü Başkanı Ali Toprak, Rotary Kulüp dalgıçları ve çok sayıda gönüllü dalgıç katıldı.  

TOPRAK: “İNSANLAR DAHA DUYARLI OLMALI”

Alanya Rotary Kulübü Başkanı Ali Toprak yaptığı açıklamada, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, temiz bir doğa ve deniz bırakmanın önemine vurgu yaptı. Toprak; “Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü’nün ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu Alanya Belediyesi ile yaptığımız etkinlikte çeşitli lastik, cam ve teneke maddeler deniz dibinden çıkartıldı. Bu maddeler, doğada çok uzun sürede çözülüyor. Örneğin cam maddeler bin yılda, plastik ürünler 150 yılda suda çözülebiliyor. İnsanların, tur tekneleri ve balıkçıların bu konuda çok daha dikkatli olması gerekiyor.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 12:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83