Devlet Başkanları Alanya'da buluşacak

AGC'nin konuğu olan Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi'nin Alanyalı Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman, hedefinin Türk devlet başkanlarını Alanya'ya getirmek olduğunu söyledi

Devlet Başkanları Alanya'da buluşacak
Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) konuğu olan Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi (Türk Konseyi/Türk Keneşi) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman, tarihi ipek yolunu modern turlarla yeniden canlandırmak için başlattıkları İpek Yolu Turları hakkında Alanya basınına bilgiler verdi.
AGC Center'da Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile yönetim kurulu üyelerinin öğle yemeğinde ağırladığı Kocaman, Türkiye ile Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan devlet başkanlarının aldığı ortak kararla  başlatılan İpek Yolu Turları'nın ekonomi ve kültürel işbirliğine büyük katkılar sağlayacağını, kadim Türk kültürü ve İpek Yolu şehirlerinin dünya  kültür turizmine kazandırılacağını söyledi. 
Son İpek Yolu Turu'na katılan TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim'e de teşekkür eden Kocaman "Aktif olarak turumuzda yer alan sayın Dim, bu turların tanınmasına ciddi katkılar sağladı. Kendisine konseyim adına teşekkür ederim" dedi. 

'ORTAK ALFABE ÇALIŞMALARI'

Türk Konseyi olarak Türk dili konuşan ülkelerde ortak ders kitapları okunması, ortak alfabenin hayata geçirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kocaman "Ülkemizin 29 harften oluşan alfabesi bazı sesleri vermiyor. 32 harften oluşan yeni bir Türk alfabesi üzerinde çalışıyoruz. Bu alfabeyi, aynı zamanda ortak tarihimizi anlatan ortak ders kitaplarını hem ülkemizde, hem de Türk dili konuşan ülkelerde hayata geçirmeye çalışacağız" dedi. 
'HEDEF BAŞKANLARI GETİRMEK'
Önümüzdeki süreçte Türk devlet başkanlarının katılacağı bir Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi toplantısını memleketi Alanya'ya almayı hedeflediğini söyleyen Kocaman "Türk devlet başkanlarının Alanya'da buluşması şehrimizin tanıtımına ciddi katkılar sağlar. Ayrıca Alanya böyle bir zirve için çok anlamlı bir şehir olacaktır. Çünkü Alanya, Türk kültür mirasına ev sahipliği yapan çok önemli şehirlerden birisi" dedi.  

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 10:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83