'DEVLETİN KUTLU MÜCADELESİNİN İÇİNDE OLMAK GEREKİR'

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Kazım Esmer’in, geçici görevle bölgeye gitmeden önce, “Devletimizin girdiği bu kutlu mücadele içinde bizim de olmamız gerekir” dediği öğrenildi.

'DEVLETİN KUTLU MÜCADELESİNİN İÇİNDE OLMAK GEREKİR'

 Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin'de, Dicle ile Fırat mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Antalya'dan 3 ay önce geçici görevle Nusaybin'e giden 42 yaşındaki Özel Harekat Polisi Kazım Esmer, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Kepez İlçesi Büyükada Sitesi B 9 blokta yaşayan şehidin eşi ev hanımı Arzu ve 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Burak Esmer’e acı haberi İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul verdi. 

banner111
ANTALYA'DA YAŞAMA HAYALİ

Şehit Kazım Esmer’in daha önce de Antalya’da görev yaptığı ve Doğu görevinin ardından çok sevdiği Antalya’da yeniden görev yapmaya başladığı belirtildi. 20 yıllık polis memuru olan Esmer’in emeklilik hakkının dolmasına rağmen, oğlunun eğitim hayatı için emekli olmayı düşünmediği öğrenildi. Ailesiyle çok sevdiği Antalya’ya yerleşen şehit Esmer, evini yaklaşık 3 ay öncede kredi çekerek aldığı ve bir gün emekli oldukta sonra bu kentte yaşamayı hayal ettiği kaydedildi.

MÜCADELE İÇİNDE YER ALMAK İSTİYORDU 

Mesai arkadaşları tarafından çalışkanlığı ve yardımseverliği ile bilinen şehit Esmer’in, geçici görevle Nusaybin’e gitmeden önce, “Devletimizin giriştiği bu kutlu mücadelede bizimde olmamız gerekir” dediği öğrenildi. Timde avcı olan şehit Kazım Esmer’in meskun mahal operasyonunda çok başarılı olduğu belirtildi.

DEV TÜRK BAYRAKLARI ASILDI 

Öte yandan acı haberi alan Esmer’in mesai arkadaşları ve yakınları evine akın etti. Sitenin girişine ve şehidin evine dev Türk bayrakları asıldı. 
Şehit polis Kazım Esmer’in Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan baba ocağına da acı haber ulaştı. Kazım Esmer’in babası Mehmet Esmer, acı haberi hırdavat dükkanında çalıştığı sırada aldı. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğüt İlçesi Kaymakamı Berkan Sönmezay, Söğüt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kanlı, 112 Acil Sağlık ekipleri eşliğinde babanın çalıştığı hırdavat dükkanına şehit haberini vermek üzere geldi. Karşısında yetkilileri gören baba, oğlunun şehit olduğunu anlayarak gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan baba olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Söğüt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
3 kardeş oldukları öğrenilen Kazım Esmer’in şehit haberini alan dedesi ve babaannesi de evde fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri, dede ve babaanneye müdahale etti. Ardından gelen yetkililer evin üç bölgesine büyük Türk bayrağı astı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 16:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83