Dikenli tel konusunda flaş karar!

Alanya Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

Dikenli tel konusunda flaş karar!
Alanya Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını saat 14:00'da Alanya Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantı gündem maddelerinin oyalanmasından önce yoklama yapılması ve meclis gurup sözcülerine söz hakkı verilmesi ile başladı. Gurup sözcüleri Ramazan-ı Şerif'e ilişkin iyi dilek temennilerinde bulundu. Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat gündeme alınması önerilen, "Tavşandamı'nın isminin Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı olması" yönündeki maddenin gündeme alınmasını oylamaya sundu ve oy birliği ile kabul edildi. 

DİKENLİ TEL YAPMAK ARTIK YASAK

Gündemdeki komisyon kararlarının tamamı komisyonlardan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edilirken, komisyonlardan gelen kararlar arasında dikenli tel ve sivri parmaklıkların yasaklanması yönündeki kararın oylanması oldu. Oylama sonucunda komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Bunun sonucunda vatandaşların arsa veya benzeri bir alanı kapatmak için dikenli tel ve sivri parmaklık kullanması hayvanların yaşamına olumsuz etkilediği gerekçesiyle yasaklandı. Var olan dikenli tellerin ve sivri parmaklıkların sökülmesine yeni yapılan yerlerde de engellenmesine karar verildi. 

TAVŞANDAMI TEPKİSİ

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından gündeme sonradan eklenen "Tavşandamı Rekreasyon Alanı'nın isminin Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı olarak değiştirilmesi" konusunda meclis guruplarına görüşleri soruldu. 

AK PARTİ GURUBU USULÜ ELEŞTİRDİ

AK Parti Gurubu adına söz alan Kerim Başkaptan, Devlet Bahçeli ismine bir itirazları olmadığını ancak "Yaptık oldu" usulü uygulandığını söyledi. Başkaptan, "Sayın Devlet Bahçeli'nin özellikle 15 Temmuz sürecinde ülkenin birlik beraberliği konusunda yaptıkları ortada. Bizim kesinlikle "Devlet Bahçeli" ismine yönelik bir eleştirimiz yok. Ancak geçtiğimiz yıllarda Tavşandamı'nın isim konusu defalarca meclise geldi hep ertelendi. Devlet Bahçeli Alanya'ya geldiğinde "Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı" diye duyuruldu. En azından bir olağanüstü meclis toplantısı da gerçekleştirilebilirdi. "Biz yaptık"  dediniz gibi bir şey oldu. Bundan sonrası için daha dikkatli olmanızı rica ediyoruz" diye konuştu. 

TOKTAŞ, "TÜM ALANYA'YA HİTAP EDEN BİR İSİM OLMALI"

CHP Gurup Sözcüsü Erdoğan Toktaş ise isme yönelik eleştirilerde bulundu. Toktaş, "Sayın Devlet Bahçeli, halen hayatta ve siyasi bir görüşü temsil ediyor. Bunun yerine Alanya'da her görüşten insan yaşıyor. Herkese hitap eden ve hayatta olmayan bir büyüğümüzün adını vermeliyiz. Tesis çok güzel, bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak, Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı ismi her kesime hitap etmiyor." dedi. YÜCEL "ELEŞTİRİLERE SAVUNMAMIZ VAR"Oylamadan önce yöneltilen eleştirilere yanıt veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Devlet Bahçeli defalarca Alanya'ya geldi. Gerek GES açılışına gerekte belediye binası temel atma törenimize. Sayın Bahçeli geldiğinde biz meclisi yapmıştık. Onu onurlandırmak için ismi açıkladık. Bize yöneltilen her eleştiriye bir savunmamız bir açıklamamamız var" diye konuştu. Konuşmaların ardından "Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı" ismi CHP Gurubu'nun red, AK Parti ve MHP Gurubu'nun kabul oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 17:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83