Dış hatlar yolcularına yeni yılda yeni vergi geliyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından belirlenen tarifeye eklenen ‘Dış Hat Yolcu Güvenliği’ vergisi 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlülüğe girecek.

Dış hatlar yolcularına yeni yılda yeni vergi geliyor!

DHMİ tarafından yayınlanan 2019 yılı ücret tarifesine dış hat yolcu güvenliği adı altında yeni bir vergi eklendi. Havalimanı kategorisine bağlı olarak değişiklik gösteren yolcu servis tarifesine ek olarak getirilen yolcu güvenlik tarifesi ile yurt dışına çıkan her yolcudan 1 ila 3 Euro arasında vergi kesilecek. Yeni vergi 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Belirlenen bu yeni vergi, 1 Ocak'tan itibaren gerçekleştirilen bütün uçuşları kapsayacak.

HAVALİMANLARI NE KADAR OLACAK?

banner111

Yeni vergi düzenlemesi DHMİ tarafından işletilen tüm havalimanlarında uygulanacak. Buna bağlı olarak, yeni 'güvenlik vergisi' Adana, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Trabzon havalimanlarında dış hatlar yolcularına 3 Euro olarak uygulanacak.

Adıyaman, Ağrı, Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Batman, Bingöl, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Denizli Çardak, Diyarbakır, Elazığ, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Kapadokya, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Giresun, Samsun Çarşamba, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa GAP, Şırnak,Tekirdağ Çorlu,Tokat,Uşak, Van ve yıl içinde dış hat trafiğine açılacak havalimanlarında bir euro olarak yansıtılacak.

Uygulamadan arama ve kurtarma ekipleri, doğal afetler veya insani yardım amaçlı yardım malzemesi taşıyan personel, afetzedeleri ve refakatçilerini taşıyan hava araçları yolcuları, resmi ziyaret yapan devlet başkanlarını taşıyan özel hava araçlarının yolcuları, Türkiye kamu kurum ve kuruluşlarına ait hava araçlarının yolcuları muaf tutulacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2018, 15:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83