DÜNYA ARTIK BİZİ BÖYLE TANIYOR

Antalya’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Darbe girişiminin başarısız olmasına yurt dışından üzülenler var. Eskiden ‘Türk milleti’ denirdi, şimdi tüm dünyada ‘Büyük Türk milleti’ olarak anılıyor” dedi.

DÜNYA ARTIK BİZİ BÖYLE TANIYOR

 İstanbul’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Antalya’da da binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı’nı doldurarak destek çıktı. Öğle saatlerinden itibaren 40 derece sıcaklığa aldırış etmeyen vatandaşlar meydanı doldurdu. Polis ekipleri meydana çıkan tüm ana ve ara yolları trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı ve alana gelen herkesi tek tek detaylı bir şekilde aradı. Vatandaşların yanlarında getirdiği bilgisayar, cep telefonu ve kameralarda çalıştırılıp incelendikten sonra alındı. Görevli polisler dışında alana emekli emniyet personeli dahi silahlı kimse alınmazken alana gelen protokol araçları da uzak noktalara park ettirildi. Ayrıca polis ekipleri, alana sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posteri ve Türki cumhuriyetlerinin bayrakları dışında hiçbir parti, sendika, dernek bayrağı ve flamalarına izin vermedi. 40 dereceleri bulan sıcak ve bunaltıcı nem nedeniyle vatandaşlar ve alandaki görevlilerin zor anlar yaşadığı görüldü. Alandaki vatandaşlar kafalarına karton kutu geçirip gazete kağıdı sararak kendilerine has korunma yöntemleri ile korunurken görevliler sık sık su dağıttı.

banner111
Antalya birleşti

Meydanda miting havası oluşurken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti Antalya milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti, CHP ve MHP il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları bir araya gelerek birlik görüntüsü oluşturdu. Alandaki kalabalığa tek tek hitap eden Antalya protokolünün ortak görüşü darbeye karşı oldukları ve milletçe birlik ve beraberlik içinde olmanın güzel bir görüntü oluşturduğu yönündeydi.
Bakan Çavuşoğlu, Antalya’nın her zaman sivil demokrasinin başkenti olduğunu belirterek son darbe girişiminde de Antalyalıların gerekeni yaptığını söyledi. Türk milletinin 15 Temmuz’dan itibaren farklı anılmaya başlandığını da belirten Çavuşoğlu, “Eskiden Türk milleti denirdi, şimdi tüm dünyada ‘Büyük Türk milleti’ olarak anılıyor. 15 Temmuz akşamı hiç beklemediğimiz anda askerlerimizin içine sızan o hainler büyük bir darbe vurmak istediler, milletin silahı ile millete ateş açtılar. Tankları milletimizin üzerinden geçirmek istedi. Ama onlara fırsat vermeyen askerimiz, kısıtlı imkanlarıyla darbeye karşı göğsünü siper eden polisimiz ve milletimiz birleşip bunu reddetti. ‘Rejim değişecekse onu kendi oyumla yaparım’ dedi” diye konuştu.

“PKK’yı da FETÖ gibi temizleyeceğiz”

Bu darbe girişiminin ardından bir araya gelmenin bir fırsat olduğunu belirten Çavuşoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Darbe girişiminden sonra PKK’nın fırsat bulduğunu belirten Çavuşğlu, “Bundan sonra Türkiye’yi, vatanımızı böldürmemek için mücadelemiz devam edecek. Bunu fırsat bilip askerimize polisime saldırıları arttıran PKK’dan da hesabı sorulacak. Bu FETÖ’cüleri nasıl temizliyorsak PKK hainlerinizi bu topraklardan temizleyene kadar bize durmak yok. Ayrılıkları gayrılıkları bir kenara bırakalım. İnançlarımızı, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama biz hep birlikte Türkiye’yiz. Bunu bozdurmayalım. Birbirimize küfür etmeden, hakaret etmeden düşüncelerimizi söyleyeyim” dedi.

BBC’yi eleştirdi

Çavuşoğlu darbe girişimi gecesinde BBC’nin yayın tutumunu da eleştirdi. BBC’nin yanlış yayın yaptığını belirten Çavuşoğlu, “Darbe girişiminin başarısız olmasına yurt dışından üzülenler var. Onlar Türk ve İslam karşıtlığı kinlerini kusuyorlar. Medyaya bakıyorum yalan yanlış bilgiler. BBC diye bir kanal, herkes ciddi bir kanal zanneder. O gece diyor ki ‘Türkiye’de millet Erdoğan’a karşı olmak için tanklar üzerine çıktı’. Aslında milletimiz darbeye karşı olmak için çıktı tanklar üzerine. Bunu doğru aktarmamız lazım” diye konuştu.

“Siyaset ilk defa birleşti”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ilk defa siyasetin birleştiğini belirterek şöyle konuştu:
“Bugün Türkiye tarihi bir gün yaşıyor. İlk defa siyasi partilerimiz bir mitingde bir araya geliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ferasetle 15 Temmuz mücadelesinde olduğu gibi, bu büyük mitinge de öncülük ettiler. Başbakanımız Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu tarihi mitingde Türk milletinin gücünü dünyaya gösterdiler” dedi

Antalya’daki köprünün adı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü olacak

Başkan Türel, ilk büyükşehir meclisinde Antalya’da tamamlanma aşamasına gelen Çallı köprüsünün ismiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Şehitlerimizin anısını yaşatmak için, Çallı'da hizmete açacağımız büyük köprünün adının, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü olması için büyükşehir meclisimize teklif götüreceğim. İnşallah bu adımlarla şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Artık Türkiye'de böl-yönet politikası devri, darbelerle ayar verme devri bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Türk milleti bir kez daha istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından alandaki dev ekranlardan Yenikapı’ya canlı bağlantı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 22:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83