Dünya çocukları Alanya festivalinde buluştu

Alanya'daki 23 Nisan kutlamaları dünya çocuklarını buluşturdu.

Dünya çocukları Alanya festivalinde buluştu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya Kültür Merkezi’nde 6 ülke ve 8 kardeş şehirden 120 misafirin de katılımıyla coşku içerisinde kutlandı.
Alanya Belediyesi önderliğinde Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle bu yıl ikincisi organize edilen, Türkiye’deki en kapsamlı ilk ve tek çocuk festivali “Alanya Uluslararası Çocuk Festivali” de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan programlar eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Kültür Merkezi’ndeki programlara Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de katıldı.
'TÜM HİZMETLERİMİZ GENÇLİĞE'

Programın açılışında katılımcılara hitap eden Başkan Yücel, “Bugün bizler için oldukça anlamlı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramını Alanya’da, 6 farklı ülkeden yüzlerce öğrencimizin katılımıyla kutluyor olmak son derece mutluluk verici. Bizler de Alanya Belediyesi olarak çocuklarımıza ve onların eğitim öğretim hayatına verdiğimiz önemi gerek sosyal projelerimiz gerekse yatırımlarımızla her zaman gösteriyoruz, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Şu anda Kültür Merkezimizde temasını ‘sevgi’ olarak belirlediğimiz Türkiye’de ilk ve tek olan Alanya Uluslararası Çocuk Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Alanya bu anlamda çok şanslı ve ayrıcalıklı bir şehir olma yönünde hızla ilerliyor. Bu vesile ile tüm Alanya halkını festival çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklere katılmaya davet ediyorum” dedi.
BAŞKAN YÜCEL VE ÇOCUKLAR PASTA KESTİ

Kardeş şehir ve çevre okullardan gelen öğrencilerin müzik, dans, karate ve akrobasi gösterileri eşliğinde geçen programın ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel öğrencilerle birlikte 2. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali Pastasını kesti. Misafir öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Yücel, öğrencilerin fotoğraf taleplerini de geri çevirmedi ve selfie yaptı. Programın ardından Alanya Kültür Merkezi’nde 15 Nisan’da başlayan ve 28 Nisan’a kadar devam edecek “Alanya Uluslararası Çocuk Festivali” kapsamında açılan stantları da gezen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kitapları inceledi ve yazarlarından imzalı kitap aldı.

DEV FESTİVAL TÜM HEYECANIYLA SÜRÜYOR

2. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında ebeveynlere ve çocuklara yönelik söyleşiler de yoğun katılımla devam ediyor. “Yaratıcı Aile Olmak: Mutluluğun Pin Kodu” konulu söyleşi ile Prof. Dr. Uğur Batı, “Haydi Oyun Oynayalım” ve “Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı” konulu şöylesi ile Dr. Yavuz Samur, “Çocuklar ile Etkili iletişim” konulu söyleşi ile Prof. Dr. Neriman Aral gibi alanında uzman pek çok konuk, aileler ve çocuklarla buluştu.  

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 19:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83