Ekeceği bitki ve çiçeği kendi üretiyor

Alanya Belediyesi park ve yeşil alanlarda kullandığı bitki ve çiçekleri yeni kurulan bitki üretim tesisinde yetiştirmeye başladı. Bitki üretim tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Yücel, “Kendi kendine yeten, tasarruf ederek üreten bir belediyeyiz.” dedi.

Ekeceği bitki ve çiçeği kendi üretiyor

 Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Oba Mahallesi Fen İşleri Şantiyesi yanına 3200 m2 kapalı ve 8500 m2 açık alana sahip bitki üretim ve depolama tesisi yapıldı. Park ve yeşil alanlarda kullanılan bitki, çiçek ve ağaçlar artık bu tesiste üretiliyor.

banner111
Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile birlikte bitki üretim tesisini inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Üretken ve tasarruf eden bir belediyeyiz. Kendi kendine yeten bir belediye olmak için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.” dedi.
Dikimi gerçekleştirilecek bitki ve çiçek türlerini üreterek maliyeti düşürdüklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘’Bitki üretim tesisimiz bugün itibari ile tam kapasite üretime geçti. Artık parklara ve yeşil alanlara diktiğimiz her türlü bitki ve çiçeği kendimiz üretiyoruz. Hem istediğimiz her türlü bitkiyi üretiyoruz hem de ciddi anlamda bir tasarruf elde etmiş oluyoruz.’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 18:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83