EN GENÇ ÜYEDEN 8 MART AÇIKLAMASI

Vatan Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle parti binalarında basın toplantısı gerçekleştirdi. Partinin en genç üyesi olan Öncü gençlik üyesi Büşra Ezgi Duman “Ülkemizde Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren, Atatürk devrimleri ile kadınlarımız erkeği ile birlikte eşit ve onurlu yurttaşlar haline getirilmiş, birlikte üreten, birlikte tüketen seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere en ileri medeni haklara sahip mutlu yurttaşlar olması sağlanmıştır” dedi.

EN GENÇ ÜYEDEN 8 MART AÇIKLAMASI

 Vatan Partisi Alanya ilçe örgütü öncü gençlik üyesi Büşra Ezgi Duman‘ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günüyle ilgili açıklaması  şöyle:

banner111
Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü kutlu olsun. Bu güzel ve anlamlı günün, dününe ve bu gününe bakmakta büyük fayda görüyoruz. 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York şehrinde Tekstil işinde çalışan binlerce erkek ve kadın işçi, düşük ücretlerini, uzun çalışma sürelerini, dayanılmaz çalışma koşullarının düzeltilmesi için başlattıkları grev New York  polisi tarafından vahşice ezilmiş çıkan yangınlarda 129 kadın işçi yanarak hayatını kaybetmiştir.Emekçi kadınların erkeklerin yanında gösterdikleri bu onurlu yiğit mücadelesi destanlaşmış hatıraları tüm dünya işçilerine mücadelelerinde, ilham kaynağı yol gösterici olmuştur. 
26-27 Ağustos 1910 da Kopenhag’da toplanan uluslar arası Sosyalist kadınlar konferansında, 1857 New York’taki grevde ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart günü, delege Clara Zetkin ‘in önerisi ile Dünya Emekçi kadınlar günü olarak kabul edilmiştir. Kapitalist batı dünyası emekçi kadınların bu uluslar arası mücadele ve dayanışma gününü onlarca yıl tanımamış ancak 1977 yılında birleşmiş milletler genel kurulunda emekten korkanlar tarafından emekçi sıfatı çıkarılıp dünya kadınlar günü olarak 8 Mart kutlama günü ilan edilmiştir.
     
Ülkemizde Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren, Atatürk devrimleri ile kadınlarımız erkeği ile birlikte eşit ve onurlu yurttaşlar haline getirilmiş, birlikte üreten, birlikte tüketen seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere en ileri medeni haklara sahip mutlu yurttaşlar olması sağlanmıştır. Günümüzde Cumhuriyetimizin temel ilkelerini içlerin sindiremeyen iş birlikçi iktidarlar tarafından kadınlarımız eğitim ve üretimden uzaklaştırıcı politikaların baskısı altına alınmış. Kadın üretimden kopartılıp köleleştirme sürecine sokulmuştur. Kadınlarımıza kölelik layık görülmektedir Geriye gidiş hız kazanmıştır eve hapsedilen kadın her türlü zorbalığa, şiddete taciz ve tecavüze uğramakta töre cinayetleri ile can vermektedir. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında asla göremeyeceğimiz bu durumlar, günümüzde olağan olaylar haline almıştır. Kadınlarımızın bu sorunları ancak Atatürk’’ün devrimci programını uygulamakla çözmek mümkündür başka çözüm yoktur. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83