Engelsiz Kent Meclisi toplandı

Engelsiz Kent Meclisi toplandı
Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Pandemi sürecinde ilk kez bir araya geldi. Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Osman Kaan Kavruk başkanlığında yapılan toplantıya Meclis üyeleri Psikolog Esra Yemez, Fatma Üstündağ, Baykal Görgülü, Ümit Barut, Saliha Marangoz, Aylin Babadoğan katıldı.

EĞİTİMLERE YENİDEN BAŞLADIK

Pandemi sürecinde engellilerin yaşadığı sorunlar ve salgın sürecinde kamu kurumlarının engel gruplarına yönelik uygulama ve desteklerinin değerlendirildiği toplantıda Özel eğitim okullarının kapalı olması nedeniyle zihinsel engellilerin büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çekildi. Ailelerin ve uzmanların değerlendirmesine göre Pandemi sürecinde kazanımlarda önemli bir gerileme yaşandığını ifade eden Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi sorumlusu psikolog Esra Yemez “Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimlere sosyal mesafeye uyarak yeniden başladık” dedi.

ENGELSİZ KENT ALANYA İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Toplantıda Alanya’nın tamamının engelsiz bir kent haline gelmesi adına yapılması gereken çalışmalar da ele alındı. Alanya Belediyesi’nin şehri tamamen engelsiz hale getirmek için yaptığı ve projelendirdiği çalışmaları anlatan Psikolog Başkanı Esra Yemez “Alanya Belediyesi’nin tüm birimleri engel gruplarından gelen tüm önerileri titizlikle yerine getirmek için çalışıyor” dedi.

EMPATİ YAPARSAK SORUN YAŞAMAYIZ

Alanya’da engellilerin şehirde yaşadığı en büyük sıkıntının yaya geçitleri ve kaldırımlara yapılan araç parkları olduğunu dile getiren meclis üyeleri vatandaşlara empati yapmaları ve araçlarını park için ayrılan alanlara park etmelerini istedi.

ENGELLİLERE AYRICALIK TANIYALIM

Toplu yaşam alanları ve kalabalığın fazla olduğu mekanlarda özellikle pandemi sürecinde engellilere pozitif ayrımcılık yapılma çağrısı da yapan Engelsiz Kent Meclisi üyeleri “engel gruplarının çoğunluğun kronik birkaç hastalıkla mücadele ettiğini unutmayalım” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 07:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83