Engelsiz Yaşam Evi Derneği’nden bir ilk

Türkiye'de ilk ve tek olan, engelli bireylere ücretsiz eğitim veren, gönüllülük esasıyla çalışan Engelsiz Yaşamevi Derneği'nin GPDP kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduğu proje kabul edildi. Projenin lansmanı ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Engelsiz Yaşam Evi Derneği’nden bir ilk
Kabul edilen ve destek verilen "Engelsiz Yaşam, Güçlü Gelecek" projesi Alanya’da yaşayan dezavantajlı gruplar ile Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri ile yürütülüp proje gerçekleştirilen faaliyetler proje sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bitiş sunumu ile sonuçlandırılacak. 
Proje kapsamında, Farkındalık seminerleri, sportif faaliyetler, müzik eğitiminin yanı sıra milli duyguları güçlendirecek geziler düzenlenip, Gençlik ve Spor Bakanlığı Engelsiz Yaşam Güçlü Gelecek hatıra ormanı yapılacak. Cikcilli’de bulunan yaşam evinden 1 Kasım itibariyle yine ayni mevkide daha büyük  binaya taşınacak olan Engelsiz Yaşamevi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca, "Devletimiz bizi gördü, sesimizi duydu.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile yürüteceğimiz projede Alanya Belediyemiz, Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ALTSO, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz paydaş ve destekçilerimiz olacaklardır.  Kendilerine tüm dezavantajlı gruplar adına teşekkür ederiz.  Dün kurarken, bugün büyürken yanımızda olan siz dostlara minnettarız. Bu süreçte yanımızda olup yol arkadaşı olmak isteyen tüm kamu kurum kuruluş ve gönüllüleri yaşam evimizi görmeye bekliyoruz" dedi.
Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ise, “Bakanlığımız Engelsiz Yaşam Evi Derneğimizin projesine onay verdi. Bizler bu tarz önemli sosyal sorumluluk projelerini desteklemekle mükellefiz. Hem bakanlık hem de müdürlüğümüz nezdinde, böylesine önemli projelerde her zaman var olacağız. Gülnur hanımın nezdinde tüm dernek üyelerini böylesine anlamlı bir projeyi ortaya koydukları için kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Ses-Nefes grubu, sevilen bir kaç parçaya can verdi. Unutulmaz eserleri seslendiren gruba, 'Beyaz Giyme Söz Olur' şarkısında engelli öğrencilerden Doğuş Özbudak eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2017, 16:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83