Enişdibi Mezarlığı genişletiliyor

Alanya’nın kuzeyinde bulunan Küçükhasbahçe Mahallesi’nin mezarlık sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Enişdibi Mezarlığı genişletiliyor
 Küçükhasbahçe Mahallesi’ndeki Enişdibi Mezarlığı’nın yetersiz kalması nedeniyle, imar planında mezarlığa ayrılan yaklaşık 2 dönümlük alan Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. 
Eski mezarlığın çevresi betonarme duvarla çevrildi.
Hem belediyenin hem de vatandaşın tapulu alanlarının bulunduğu eski mezarlık alanında defin alanı oldukça azaldı. Söz konusu mezarlıkta temizlik bakım ve onarım yapan mezarlık ekipleri, mezarlığın çevresini de beton duvarla çevirdi. 
Mahalleye yeni mezarlık alanı
Mevcut mezarlığın üst kısmında bulunan ve imar planında mezarlık alanı olarak belirlenen yaklaşık 2 dönümlük alanda Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Zemini sert kayalardan oluşan alanda 1,5 metre genişliğinde 4 metre yüksekliğinde yaklaşık 100 metrelik taş duvar yapım çalışmaları devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri çalışma yapılan alanda denetimler yaptı. Mahalle Muhtarı Ali Yalçı da ekibe eşlik etti. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanarak mezarlığın hizmete açılması planlanıyor.
Muhtar’dan Türel’e teşekkür
Küçükhasbahçe Mahallesi Muhtarı Ali Yalçın, “ mahallemizin mezarlığı yetersizdi. Talebimizi Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ilettik. Kısa sürede programa alındı ve çalışmalara başlandı. Şimdi 2 dönüme yakın alanı mahallemizin mezarlığı olarak hizmete açacağız. Eski mezarlığın bakım ve onarımı  ve çevre duvarı da daha önce yapılmıştı. Bu hizmetleri getiren Menderes Türel başkanıma mahallem adına teşekkür ediyorum “ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83