ESNAF DEMAŞ'TA AVM'YE KARŞI

Alanya Esnaf ve Sanatkar Odası Başkan Vekili Ahmet Yanar Alanya’da kötü geçen yaz sezonunu değerlendirdi. Yanar “Yıkılacak olan Demaş yerine AVM ya da otel yapılırsa Alanya esnafı kan ağlar” dedi.

ESNAF DEMAŞ'TA AVM'YE KARŞI
Kötü geçen yaz sezonu Alanya’da en çok esnafı sıkıntıya soktu. Turizm sezonundan istediğini alamayan esnaf gelecek yıl için şimdiden kolları sıvadı. Sezonun son günlerini de geride bırakırken Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkan Vekili Ahmet Yanar konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

‘KREDİ İLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Sezonun kötü geçtiğini ve bir çok esnafın bu durumdan fazlasıyla etkilendiğini belirten Yanar, Rus turist sayısının bu yıl büyük ölçüde azalmasının esnafa büyük zarar verdiğini söyledi. Yanar, “Özellikle yeni iş yeri açan esnaf kardeşlerimiz zor günler geçiriyor. Esnaf banka kredileri ile ayakta durmaya çalışıyor. Ancak bu kredilerin bir de ödemesi var. Bankalar borcunu ödeyemeyen esnafın bir iki yıllık gelirlerine de el koyuyor. Durum hiç iç açıcı değil” dedi.

‘BİRÇOK ESNAF KEPENK KAPATTI’

Yaz sezonun oldukça kötü geçtiğine dikkat çeken Yanar, Rus turist sayısındaki düşüş, Dolar ve Euro’nun aşırı tavan yapması, henüz düzenli bir hükümet kurulamaması, Türkiye’de ve Alanya’da yaşanan terör olayları ve eylemleri gibi nedenlerin birleşerek sezonun kötü geçmesine neden olduğunu söyledi. Yanar, “Esnafımıza elimizden geldiğince destek veriyoruz ancak bu saydığım konulara yapacak hiçbir şeyimiz yok. Biz Belediye’ye Antalya’ya sürekli baskı yapıyor ve esnafımız için uğraşıyoruz ancak onlarda bu gibi konular yüzünden elleri kolları bağlı oturuyorlar. Gerçekten Alanya’da birçok esnafımız bu sezon kepenk kapatmak zorunda kaldı. Birçoğu işini gücünü bırakarak esnaflığı terk etti. Birçoğu da kredi borçlarını ödemeye uğraşıyor” diyerek durumu gözler önüne serdi.

DEMAŞ ESNAFA DARBE VURMASIN’

Alanya’nın gündemini meşgul eden konulardan birisi olan Damlataş’ta bulunan DEMAŞ alanına ne yapılması gerektiği ile ilgili de fikirlerini beyan eden Yanar, karar alınmadan önce esnafın durumunun da göz önüne alınması gerektiğini söyledi. Eskiden o bölgede içerisinde park olan ve 120 esnafı barındıran bir alan olduğunu belirten Yanar, “O bölge eskiden bir cazibe merkeziydi. Şu anda da Alanya’nın en büyük eksiği bu tarz cazibe merkezleridir. Turisti Alanya’ya çekecek, bölgeyi canlandıracak bir proje yapılmalı. Mesela büyük bir park veya hayvanat bahçesi olabilir. Bu tarz yerler turistleri önce o bölgeye daha sonra Alanya içine çeker. Hatta aynı çalışmalardan Alanya’nın diğer bölgelerine de yapılması lazım. Mahmutlar’da Konaklı’da Okurcalar’da cazibe merkezleri yapılmalı” şeklinde konuştu.

‘OTEL VE AVM İNTİHAR OLUR’

Alanya’nın en önemli arazilerinden olan bölgede AVM yada otel yapılmasının intihar olacağını belirten Yanar, “Bu bölgeye bir AVM yapılırsa Alanya esnafı önümüzdeki dönemde bırakın para kazanmayı teker teker batarlar. Bu esnafın sonu olur. Otel yapılmasını da mantıklı bulmuyoruz. Bazı kesimler yapılacak olan büyük bir otelin esnafa katkı sağlayacağını söylüyor ancak biz biliyoruz ki turist otelden çıkmayacak. Okurcalar, Konaklı ve Alanya’nın batısında birçok otel var zaten ancak otelden çıkmıyorlar. Otel çare olsa o bölgedeki esnafımız kazanırdı ancak onlar içinde durum aynı” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 17:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83