ESNAFA BİR MÜJDE DE TÜREL’DEN

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve diğer esnaf odası başkanları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, esnaf yararına olacak acil talepleri Başkan Türel’e ilettiler.

ESNAFA BİR MÜJDE DE TÜREL’DEN

 Ziyarette, Başkan Şahin’e, Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Elektrikçiler Odası Başkanı Tuğran Sağlamel, Metal İşleri Odası başkanı Kerim Taş, Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, Minübüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit de eşlik etti.

banner111
Başkan Şahin, Türel’in konuyla yakından ilgilendiğini belirtirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise, “Esnafımız için elimizden gelen kolaylığı sağlayacağız” dedi.

İlan Reklam Vergisi, İşgaliye Vergisi, İmarla İlgili Harçları ve ulaşım işiyle iştigal eden esnafın sorunları konularında Belediye Başkanı Türel’den destek istediklerini söyleyen, Başkan Şahin, "Alanya’mız zor bir süreçten geçiyor. Biz de bu kriz sürecinde esnafımızın fazla etkilenmemesi için çeşitli çalışmalar yürüttük, projeler geliştirdik. Bu kapsamda yerel yönetimlerle de toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bilindiği gibi dün Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’le görüşmüştük. Bugün de, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanımız Sayın Menderes Türel’le görüştük. Esnafımızın sorunlarının çözümü konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.


ŞAHİN’DEN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Dünya genelinde yaşanan global krizin Alanya’yı da çok etkilediğini belirten Başkan Şahin, bu kapsamda yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğünü söyledi. Başkan Şahin, “Esnafımız için belediyelerimizden destek istiyoruz. Bu vergilerin taban fiyatları üzerinden alınmasından yanayız. Bu konular belediye meclisinde çözüme kavuşturulabilir. Belediye başkanımız Menderes Bey de bize elinden gelen kolaylığı sağlayacağını söyledi. Kendisine verdiği ve vereceği desteklerden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZDEN TALEPLERİMİZ OLDU”

Yaşanan krizle ilgili daha önce hükümetten talepte bulunduklarını dile getiren Başkan Şahin bu kapsamda yarın Antalya’ya gelecek olan Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya da talepleri tekrardan sunacaklarını söyledi. Başkan Şahin, “Bu dönemde, ilk defa bir turizm paketi açıklandı ama yeterli mi derseniz, kesinlikle yeterli değil. Tabandaki de, tavandaki de sorunları çok iyi biliyoruz. 
A Grubu Seyahat Acentelerine 400 bin ve üzeri yolcu getiren firmalara bir kredi sağladı hükümetimiz. Biz bunu tamamına yayılmasını tekrardan yeni Turizm Bakanı’mız Nabi Avcı’dan isteyeceğiz. Firma 10 bin yolcu getiriyorsa, o kapsamda destek verilsin, yani ölçeğine göre. 
Bunun yanında SGK prim kolaylığının da kapsamı genişletilmeli.  
Kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesini istedik. Yani memurlarımıza faizsiz kredi verilmesini tekrar talep edeceğiz, tatile gelmek istiyor memur ama parası yetişmiyor. Bu memurlara faizsiz kredi sağlanırsa onlar da rahatça tatile çıkabilir. 
THY’nin Avrupa’dan Antalya’ya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçması için talepte bulunduk. Bunu talep etmiştik daha önce tekrardan talepte bulunacağız. 
Esnaf kredi kooperatiflerinin bütçelerinin arttırılmasını istedik. 
Biliyorsunuz 4 tane kredi kooperatifimiz var. Bu kooperatiflerin bütçelerinin arttırılması ve buraların faizsiz kredi vermesi gerekiyor, esnafımıza. Gerçekten bu konuda çok ihtiyaç var. Bir de kooperatife borcu olan esnafımızın borçlarının ötelenmesini istiyoruz. Açıkçası afet zamanı esnafa ne uygulanıyorsa şimdi biz onun esnafa uygulanmasını istiyoruz. Bunların hepsini hükümetimizden talep edeceğiz” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELEN KOLAYLIĞI SAĞLAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili olarak konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, esnafın yararına olacak her türlü çalışmada ellerinden gelen kolaylığı göstereceklerini söyledi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’le de sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Başkan Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Esnafımızın yararına olacak çalışmalarda mevzuatın bize sağladığı imkanlar dahilinde her türlü kolaylığı göstereceğiz. Zaten bu konularda olsun diğer projelerde olsun ALTSO Başkanımız Mehmet beyle sürekli irtibat halindeyiz. Esnafımızın durumuyla yakından ilgileniyoruz. İnşallah bu kötü günler geçecek, esnafımız mutlu olacak” dedi.

“TEMMUZ MECLİSİ’NE YETİŞTİRECEĞİZ”

Gelen talepleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz Meclisi’ne yetiştireceklerini belirten Başkan Türel, “Esnafımızın zor günler geçirdiğini biliyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçten esnafımızın ve ticaret erbaplarımızın en az zararla çıkması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Esnafımızın sabırlı olmasını istiyoruz. Bugünler de geçecek. Hep beraber elimizden geleni yaparak, bugünleri de atlatacağız. Bugün bize gelen talepleri de Temmuz Meclisi’ne yetiştirerek gereken kararları alacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 18:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83