Esnafa yeni düzenleme geliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, aynı ürünleri satan iş yerlerinin yan yana açılmamasını sağlayacak düzenlemeyle ilgili çalışma yapacaklarını açıkladı.

Esnafa yeni düzenleme geliyor

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın festivallerde farklı bir boyuta geldiğini belirterek, “Ahu Tuğba'nın ödül verdiği film festivalinden, Harvey Keitel'in ödül verdiği bir film festivali haline geldi" dedi. 

banner111
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen Esnaf Çalıştayı, Adalya Elit Lara Otel'de yapıldı. Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, oda başkanları, esnaf ve sanatkarlar katıldı.
Çalıştay'ın açış konuşmasını, AESOB Başkanı Adlıhan Dere yaptı. Çalıştayın Türkiye'ye örnek olması temennisinde bulunan Başkan Dere, birliğe merkezde 37, ilçelerde 38 olmak üzere toplam 75 oda ve yaklaşık 75 bin esnafla ülkenin en büyük 4'üncü esnaf ve sanatkar teşkilatı olduklarını söyledi.
Rus uçağının düşürülmesiyle turizmde türbülans yaşadıklarını belirten Başkan Dere, “2015 yılında ortalama 10 milyon turist Antalya'yı ziyaret etti. Bu yıl ise 3,5 milyon kayıpla, 6,5 milyon turist şehrimize geldi. Dolayısıyla esnafın da işleri azaldı" dedi. 
Belediye Başkanı Menderes Türel ise esnafın yaşadığı sorunları hafifletmeye çalıştıklarını kaydetti. Türel, "Bir tarafta turist gelmiyor diyoruz. Bir taraftan da turiste yönelik işyerleri açıyoruz. Aynı işi yapan 13 esnaf yan yana işyeri açıyor. Bu konuyu da düşünüp ele alma zamanımız geldi. Bir AVM inşaat halindeyken işyerlerinin yeri bellidir. Ama şehir merkezinde esnafımız aynı işle ilgili çok sayıda yan yana işyeri açıyor" diye konuştu.
'RUS TURİST GELECEK'
Terör olaylarının dünyanın her ülkesinde baş gösterdiğini ve bunun da turizmi baltaladığını vurgulayan Menderes Türel, “Rusya'dan 2 ayda 500 bin turist geldi. Önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanımız, Rus Dışişleri Bakanı'nı Alanya'da ağırlayacak. Seneye Rus turistleri daha fazla göreceğiz. Gelecek yıl, bu yıldan daha iyi olacak. Umudumuzu yitirmeyelim" dedi.
Konuşmasında muhalefete de yüklenen Türel, yapılan hizmetleri muhalefetin sürekli olumsuz yönde eleştirdiğini söyledi. Yapılan her etkinliğin zamanla geliştirildiğini belirten Türel, piyano ve film festivali ile Antalya'nın sanatta da dünyaya açıldığını ifade etti. Antalya Film Festivali'ne bu yıl 15 Hollywood yıldızının geldiğine dikkati çeken Menderes Türel, "Bunlar dünyada ses getiren organizasyonlar haline geldi. Festivalimiz farklı boyuta geldi. Ahu Tuğba'nın ödül verdiği film festivalinden Harvey Keitel'in ödül verdiği bir film festivali haline geldi. Elbette, bizim tüm sanatçılarımız değerli. Onu özellikle belirteyim. Yanlış anlaşılma olmasın. Ama vizyon, çıta farklı boyuta geldi. Onları da en iyi şekilde onurlandırıyoruz" diye konuştu.
Çalıştay, plaket sunumunun ardından, basına kapalı devam ett

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2016, 17:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83