EXPO 2016’DA ALANYA STANTLARI İLGİ GÖRÜYOR

Alanya Belediyesi’nin Antalya Expo 2016’da açtığı İpek Atölyesi, Muz Lifi Atölyesi ve Alanya Bahçesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Alanya Bahçesi’ni ziyaret eden Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Alanya Bahçesi’ni çok beğendiğini belirtti.

EXPO 2016’DA ALANYA STANTLARI İLGİ GÖRÜYOR

 22 Nisan’da açılışı gerçekleşen ve altı ay sürecek olan Antalya Expo 2016’da, endüstriyel bitkiler alanında bulunan İpek ve Muz Lifi Atölyeleri başta çocuklar olmak üzere ziyaretçilerin yoğun ilgisi ve beğenisi ile karşılaştı. Atölyeler hem yetişkinlere hem de “Çiçek ve Çocuk” teması ile “Geleceği Yeşertmek” sloganıyla yola çıkan Expo 2016 Antalya’nın ruhuna uygun olarak, çocuklara kültürel mirası tanıtmaya ve çevre bilincini geliştirmeye yönelik şekilde tasarlandı.

banner111
İPEK ATÖLYESİ’NDE UYGULAMALI TANITIM YAPILIYOR

Alanya İpekböcekçiliği ve İpek dokumacılığına ait örneklerin sergilendiği İpek Atölyesi’nde, çocuklar ipekböceğinin yumurtasından, tırtıl ve kozanın oluşması, ipeğin çıkartılması ve dokumanın yapılmasına kadar tüm aşamaları takip etmenin yanı sıra dokuma tezgâhında birebir uygulamaya katılıyorlar. 23 Nisan 2016 tarihinden bugüne kadar toplam 4984 ziyaretçinin gezdiği İpek Atölyesi, hem Alanya’yı tanıtmada hem de geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir görevi yerine getiriyor.

MUZ LİFİ ATÖLYESİ ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRİYOR

Muz bitkisi ile atık muz bitkisi gövdesinden çıkartılan muz lifi ve bu liften elde edilen ürünlerin tanıtıldığı muz lifi atölyesinde ise, büyüklerin yanı sıra çocuklara çevre bilincini geliştiren ve atık bir malzemenin nasıl değerlendirilebildiği anlatılıyor. Gelecek nesiller için yeşil bir dünya bırakma hedefini taşıyan ve atık muz gövdelerinin işlenerek ekonomiye kazandırılması ile örnek bir sergileme mekânı olarak ziyaretçilerin ilgisini çeken Muz Lifi Atölyesi’ni 23 Nisan’dan bu yana 3582 kişi ziyaret etti.

ESKİ BAKAN ALANYA BAHÇESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

22, 23 ve 24. dönem TBMM Samsun Milletvekili ve 2011-2013 tarihleri arası Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Suat Kılıç, Antalya Expo 2016’da Alanya Bahçesi’ni ziyaret etti. Kılıç’a, Çiğirdik, S pasta, Alanya muzu, limonata ve lokum ikram edildi. Ayrıca eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a İpek kozasından yapılan tablo hediye edildi. Alanya Bahçesi’ne hayran kaldığını belirten Kılıç; “Alanya doğası ve dokusuyla her zaman ilgi çeken bir şehrimiz. Burada açılan stantlarda Alanya’nın tarihi ve doğal güzellikleri çok güzel bir şekilde tanıtılıyor.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 14:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83