Festival yörük göçü ile başlayacak

18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, 25 Haziran yarın saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek kortej yürüyüşü ve Yörük Göçüyle başlayacak.

Festival yörük göçü ile başlayacak
“Selçuklu Dönemi” ana temasıyla bu yıl 25, 26, 27 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali temsili Yörük göçü ve kortejle başlayacak. Alanya’nın geçmiş yıllara ait gelenek, görenek ve kültürünün vatandaşlar tarafından canlandırıldığı “Yörük Göçü” için Alanya Belediyesi geniş kapsamlı bir hazırlık yaptı. Üç gün sürecek festivalde Selçuklu Döneminin yanısıra unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimiz ve Yörük Kültürü de dünyaya tanıtılacak.

GÖÇ DUASININ ARDINDAN KERVAN YOLA ÇIKACAK 

Festival, 25 Haziran yarın saat 17.30 da Atatürk Anıtı Önü’nde yapılacak göç duasının ardından geleneksel Yörük göçü ile başlayacak. Atatürk Caddesi’nden ilerleyerek Şelale Meydanı’nda sona erecek temsili göçte, geleneksel kıyafetleri ve deve kervanıyla Yörükler renkli görüntüler oluşturacak. Yörük beyi komutasındaki, mehter takımı, atlılar, Diriliş Ertuğrul Ekibi, develer, traktörler, çeşitli dans ve sanat okulları kostümleriyle korteje renk katacak.

Yörük kültürüne ait birçok detayın yeraldığı kortejde, at üzerinde gelin, zurnacı ve davulcu, traktörlerde tıraş yapan berberler, gelin damat, kalaycı ve demirci, karlamacı ve yayık ayranı, yaylaya göçen yörük beyleri gibi birçok yöresel konu işleniyor.

BAŞKAN YÜCEL’DEN FESTİVALE DAVET

25 Haziran Pazartesi yarın başlayıp 3 gün sürecek festivalde Mustafa Ceceli, Emel Sayın ve Ebru Gündeş gibi birbirinden değerli ünlü sanatçıların sahne alacağını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşları festivale davet etti.

Başkan Yücel; “İskele Şelale Meydanı’nda 3 gün sürecek festivalimizde Selçuklu kültürünü anlatan çok özel sergiler, yine 270 standımızda açılacak yöresel kültüre ait sergiler ve halk konserleriyle halkımızla bir araya geleceğiz. 25 Haziran Pazartesi saat 17.30’da Yörük Göçü ve kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalimizde ülkemizin en önemli sanatçılarını ağırlayacağız. Sergilerimizle, etkinliklerimizle Selçuklu dönemini ve Yörük Kültürünü anlatacağımız festivalimize tüm vatandaşlarımızı, Alanya halkını, şehrimizde bulunan misafirlerimizi davet ediyorum.” dedi.

KONSER PROGRAMI

25 Haziran Pazartesi saat 22:00 Belediye arkası Mustafa Ceceli konseri
26 Haziran Salı saat 22:00 Belediye arkası Emel Sayın konseri
27 Haziran Çarşamba saat 22:00 Belediye arkası Ebru Gündeş konseri

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2018, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83