Festivalde Alanya müziğe doyacak

17. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde Alanya müziğe doyacak.

Festivalde Alanya müziğe doyacak
Festival kapsamında ünlü sanatçılar, folklor, müzik ve animasyon grupları Belediye Binası arkasında ve İskele Şelale Meydanı’nda halka ücretsiz konser verecek. 20-21-22 Mayıs tarihlerini kapsayan festivalde, Türkiye’ni en sevilen sanatçılarından Zara, Mustafa Ceceli ve Candan Erçetin Belediye Binası arkasında hayranlarına seslenecek.

ALANYA’YA ÜNLÜ YAĞACAK

20-21-22 Mayıs tarihlerinde Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek “sevgi” temalı 17. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali”nde geri sayım başladı. Festivalle ilgili tüm hazırlıkları tamamlayan Alanya Belediyesi, festivalde bir birinden değerli sanatçıları ağırlayacak. Ünlülerin Alanya konseri, İstanbul basının da gözleri Alanya’ya dikmesine neden oldu. Festival programı kapsamında 20 Mayıs saat 22.00’da Candan Erçetin, 21 Mayıs’ta Zara ve 22 Mayıs’ta ise Mustafa Ceceli sahne alacak. 
“Sevgi Hep Vardı” sloganıyla Alanya Müzesi’nde sergilenen Roma dönemine ait ostotek (sevgi taşı) parçasından hareket eden Alanya Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği festivalin ana temasını sevgi üzerine kurdu.

“HER YIL ALANYA’YA AİT BİR KÜLTÜREL DEĞERİ ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ”

Festivalde her yıl Alanya kültürüne ait bir konuyu ön plana çıkararak işlediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 20 Mayıs’ta başlayacak bu yılki festivalde sevgi ve hoşgörü konularını ele aldıklarını söyledi. 

AÇILACAK SERGİLERLE KATILIMCILARA ALANYA TANITILACAK

Müze Müdürlüğü’nün de desteğiyle festival kapsamında Alanya Müzesi’nde bulunan ve toprak altından çıkarılan eserlerle ilgili de bir fotoğraf sergisi açılacak. Bunun yanısıra festival alanında, Alanya’nın kültürel ve sosyal yapısını anlatan geçmişten günümüze fotoğraf sergileri de yeralacak. Ayrıca yemek ve el sanatlarının sergilendiği 90 standın yeralacağı, 17. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde standlar göz kamaştıracak. Yemek ve sanat stantlarında bir birinden önemli yöresel değerler görücüye çıkacak. Alanya Belediyesi kursiyerlerinin hazırladığı ipek kozasından çiçekler, muz lifinden ürünler, el nakışları halkın beğenisine sunulacak.

TEMSİLİ YÖRÜK GÖÇÜ DÜZENLENECEK

Geleneksel festival korteji 20 Mayıs Cumartesi saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden başlayacak. Korteje, protokol, vatandaşlar ve kardeş şehirlerin yansıra 40 kişilik mehter takımı, geçmişten günümüze kapsamlı bir Yörük Göçü, folklor ve animasyon grupları eşlik edecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 10:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83