FESTİVALDE YÖRESEL YEMEKLER YARIŞACAK

Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin ikinci günü olan 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 19.00’da, İskele Şelale meydanında ‘’Mutfak Mirası Yöresel Yemek Yarışması’’ yapılacak.

FESTİVALDE YÖRESEL YEMEKLER YARIŞACAK

 Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde bir ilk yaşanacak. Alanya’nın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri görücüye çıkacak. Alanya Yöresel Yemekleri ve Alanya Tatlıları olarak 2 grup yapılacak olan yöresel yemek yarışmasının sunuculuğunu, Tv Programcısı ve yemek yazarı Elif Korkmazel yapacak. Alanya Kültür ve Sanat Festivali’nin önemli etkinliklerinden birisi olan bu yarışmaya, Türkiye’nin ünlü şefleri ve AHEP Üniversitesi Gastronomi bölüm başkanı jüri olarak yer alacak. Zengin Alanya yöresel yemeklerini yeni nesillere aktarmak ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla, Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yapılacak olan para ödüllü “Mutfak Mirası Yöresel Yemek Yarışması” için başvuru süresi devam ediyor.

banner111
YÜCEL: “29 MAYIS’TA İSKELE ŞELALE ÖNÜNDE BULUŞALIM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mutfak mirasına dikkat çekerken bütün vatandaşları yarışmaya davet etti. Yücel; “Alanya mutfağımız her yönüyle zengin bir içeriğe sahiptir. Bütün vatandaşlarımızı Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemek Yarışması’na, hem yarışmacı olarak hem de seyirci olarak 29 Mayıs 2016 tarihinde İskele Şelale önünde beraber olmaya davet ediyorum.” dedi.

Yarışmaya katılmak isteyen maharetli eller, başvurularını Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne şahsen yaparak yarışma şartnamesini alabilecek. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83