Feyzi Açıkalın'dan tünel tepkisi! Bizim için tehlikeli

Dün akşam saatlerinde, tünelde yaşanan feci kazaya ilişkin Diş Hekimi ve turizmci Feyzi Açıkalın sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Feyzi Açıkalın'dan tünel tepkisi! Bizim için tehlikeli
Türkiye turunun Alanya etabını tamamlayarak ilçeden ayrılmak üzere olan 3 bisikletli dün akşam saatlerinde Alanya çıkışında bulunan tünellerde kaza geçirmişti. Kazada Fatih Güveneş olay yerinde yaşamını yitirken diğer bisiklet sürücüleri olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince kaldırıldıkları hastanede tedaviye alınmıştı. Yaşanan feci kazaya ilişkin bir değerlendirme de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Diş Hekimi Feyzi Açıkalın'dan geldi. Açıkalın eleştirel bir bakış açısı ile ele aldığı değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi: 

"Yaşamını yitiren yurttaşımız yarışmacı bir sporcu değildi. Samsun'dan arkadaşı ve akrabası ile "touring" denen gezi bisikletleriyle yola çıkmışlardı. Alanya'dan çıkarken ne yazık ki kaza oldu... Dinek tünellerinin açılışı 2003 yılında zamanın başbakanı R. Tayyip Erdoğan tarafından gündüz vakti havai fişekler atılarak yapılmıştı. Biz, Alanya'da bisiklet sporu yapanlar ve dahi motorsiklet sürücüleri o tarihten bu yana tünelin ne denli tehlikeli olduğunu her fırsatta dile getirdik.

Tünel  1- Çok karanlıktı. Benzerlerinin çift sıra aydınlatması olduğunu ama bu tünelde tek sıra lambaların, bazılarının da zaman zaman yanmadığından bahsettik.

2- Bisikletçiler ve küçük motosikletçiler için tünel geçişinde özel bir yol ayrılmamıştı.

3- "Bisikletçi için çok tehlikeli olan bu tünellere girmeseydiler!" düz mantığına, "O zaman hangi yolu kullanmamızı öneriyorsunuz?" diye yanıt vermiştik. Çünkü alternatif yol yoktu.

4- Araçların hız sınırlamasına ve tünellerdeki geçiş yapma yasağına ne denli uyduklarının ne ciddiyette denetlendiğini bilmiyorduk.... Alanya yöneticisi bir sporcu merkezi, özellikle bisiklet sporu merkezi olmak istiyor, dahası en temel hak olan insan yaşamına önem verdiğini göstermek istiyorsa daha fazla canlar yanmadan bu sorunu gündeme, en yüksek mercide getirmelidir." 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2018, 13:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83