GASTRONOMİ ŞEHRİNE ALANYA DAMGASINI VURDU

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Gaziantep’de düzenlediği (UCLG-MEWA) Göç Kültür ve Gastronomi kongresinde, Alanya Belediyesi’nin ‘Mutfak Mirası Alanya’ (Culinary Heritage Europe ) sistemi tanıtıldı.

GASTRONOMİ ŞEHRİNE ALANYA DAMGASINI VURDU

 Alanya Belediyesi’nin temsil edildiği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’ in başkanlık yaptığı ve açılış programına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 15 ülkeden 50 belediye başkanı ve 160 ULCG –MEWA üyesinin katılımının gerçekleştiği kongre, 3 gün sürdü. 

banner111

Alanya Belediyesi’nin Alanya’nın yerel mutfak ve yeme içme sektörünün tanıtmak için başlattığı “Mutfak Mirası Alanya” projesinin sunum ve oturumları için Çevre koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ile Sistem Koordinatörlerinden Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş kongreye katılım sağladı. Oturum sonunda katkılarından dolayı, UCLG-MEWA Genel Sekreteri panelistlere hediyeleri takdim etti.

Mutfak Mirası Alanya (Culinary Heritage Europe) sisteminin tüm ayrıntıları ile masaya yatırıldığı oturum sonrası katılan Belediye Başkanları ile temaslarda bulunarak bilgi alışverişi yapıldı. Alanya Belediyesi Mutfak Mirası Alanya Sistemi uluslararası platform olan bu çok büyük organizasyonda temsil etmek ve tanıtmaktan dolayı son derece gurur duyduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Gaziantep Belediyesi’nin misafirperverliği için Belediye Başkan Vekiline, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hediyesini takdim etti. 




Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83