Gaziler Haftası kutlanacak

19 Eylül Gaziler Haftası Alanya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Gaziler Haftası kutlanacak
19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 13.45’te kurum amirlerinin, gazi ve davetlilerin Atatürk Anıtı önünde yerlerini almaları ile başlayacak olan tören, Alanya Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunulması ile devam edecek. Saygı duruşu, istiklal Marşı ve Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından Gazi Abdullah Yılmaz’ın gaziler adına konuşması yapması ile Atatürk Anıtı önündeki tören son bulacak.
GAZİLERE TEKNE TURU
19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 17.00’de Gaziler Haftası nedeniyle Gazilerimize tekne turu düzenlenecek. Gazilerimiz için düzenlenecek tekne turu iskeleden hareket edecek.

“GAZİLER, ÜLKEMİZİN MEDARI İFTİHARI VE KAHRAMANLARIDIR”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İlçe Kaymakamımızın mesajı şöyle:

Milletimiz, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun, canı pahasına da olsa bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermemiştir.
Aziz milletimiz, kutsal saydığı bu değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden şehit ve gazi olmuştur. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda verilen mücadelelerde gösterdiğiniz fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan silinmeyecektir.
Var olan hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan gazilerimiz; Ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; Sakarya Zaferi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal Rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Bu vesile ile hayatta olan tüm gazilerimizin ve ailelerinin “Gaziler Günü”nü kutluyor, sağlık ve uzun ömür dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 09:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83