Genç OSG'nin yeni Başkanı Elçin Öztürk

Antalya OSB’deki ikinci kuşak sanayiciler tarafından kurulan Genç Organize Sanayi Derneği, ikinci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Canan Gürkan, görevi Elçin Ekici Öztürk’e devretti.

Genç OSG'nin yeni Başkanı Elçin Öztürk
Antalya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların 2’nci ve 3’üncü kuşak temsilcileri tarafından kurulan Genç Organize Sanayi Derneği (Genç OSD), ikinci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşen genel kurula, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Mustafa Cengiz, BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Ergin Civan, dernek üyeleri ve Bölge sanayicileri katıldı. 
TEK ADAY, TEK LİSTE
Divan Heyetinin oluşturulması ile başlayan Genel Kurulda, Antalya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Budak Divan Başkanlığı, Dernek üyeleri Denizhan Yazıcı ile Gülçin Yazıcı ise Divan üyeliği görevlerini üstlendi. Yönetim Kurulunun 2 yıllık döneme ait faaliyet raporu ile bilanço gelir-gider tablosunun sunulmasının ardından Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulunun üye seçimine geçildi. Mevcut Başkan Canan Gürkan’ın tekrar aday olmadığı seçimde, önceki dönem Genel Sekreteri Elçin Ekici Öztürk adaylığını açıklayan tek isim oldu. Dernek üyeleri, açık oylama usulü yapılan seçimde oy birliğiyle Elçin Ekici Öztürk, Ali Başar Ayan, Ayşenur Bacanak, Koray Sarı, Ebubekir Tulpar, Simay Şahinyılmaz ve Nazlı Sarı’yı yönetime seçti. 
‘EN DEĞERLİ PROJEMİZ GENÇ OSD’
Genel Kurulun hemen ardından gerçekleşen başkanlık devir teslim töreninin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, ‘En az Elçin Hanım kadar heyecanlı, en az Canan Hanım kadar da gururluyum’ dedi. GENÇ OSD projesinin bu güne kadar gerçekleştirdikleri en değerli proje olduğunu söyleyen Başkan Bahar, “Teknoloji geliştirme bölgeleri yapabiliriz, teknokentler yapabiliriz, oteller yapabiliriz, kreşler yapabiliriz, fabrikalar yapabiliriz ama bunların hepsi betondan ibarettir. Ama içindeki anlayışı geliştirmek, sürdürülebilir aklı koymak, o verimliliği yaratmak, işte bu en zor ve az görülen bir şey. Çünkü bunu görmek ancak zamanla gerçekleşir, uzun bir zaman gerekir. İşte Genç OSD böyle bir şey, böyle bir proje, zaman geçtikçe değeri anlaşılacak, zaman geçtikçe katma değeri görülecek. Bizim en değerli projemiz” ifadelerini kullandı. 
‘SİZLERLE GURUR DUYUYORUM’
GENÇ OSD’den iftiharla bahseden Başkan Bahar, “Sizlerle gerçekten gurur duyuyorum. Herhalde bir devir teslim ancak bu kadar mükemmel olabilir, ancak bu kadar barışık olabilir, ancak bu kadar bu kadar iletişsel olabilir ve ancak bu kadar kaliteli olabilir. İşte Antalya’ya öz güven aşılayacak, Antalya’ya örnek olacak barışık bir dil. Genç OSD diğer SİAD yapılarına hiç birine benzemeyen bir yapıya sahip, buranın yapısı sanayinin tüten bacasının çatısıyla eş değer bir dernektir. Bu derneğin hakkını vereceğiz, babalarımız burada, hepsinin gözleri yaşardı, gerçekten benimde gözlerim yaşardı, çok duygulandırdınız. Elçin’in heyecanı Canan’ın taşıdığı gururla hepinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu. 
‘HEDEFİMİZ FİRMALARIMIZIN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAK’
Üç yıl önce kurucu başkan olarak üstlendiği görevi başarıyla devretmenin gururunu yaşadığını belirten Canan Gürkan, en önemli görevlerinden birinin üyelerin gelişimine önem vererek hızlıca iş hayatına ve aile şirketinde çalışmasına adapte olmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Genç Organize Sanayi Derneği olarak diğer hedeflerinin de gençlerin Antalya OSB’de çalışma isteğini artırmak olduğunu belirten Canan Gürkan, “Önümüzdeki dönemde Teknoloji Geliştirme Bölgesi projesine genç sanayicilerimiz ile hep birlikte dört elle sarılmamız hem hayallerimizin gerçekleşmesini hem de firmalarımızın marka değerini artırarak büyümesini sağlayacaktır. Ayrıca bu hedeflerimize ulaşabilmemiz için bizim en önemli işimiz gençlerin gelişmesinde katkı sağlamak olacaktır. Bunun için de bölgemiz içerisinde daha iyi noktalara getirebileceğimizi inandığımız ve bizim de geleceğimizin en önemli parçalarından birisi olan Meslek Lisemizi istiyoruz. Bölgemiz bünyesinde olacak olan meslek lisesinin geleceği için bizler çok çalışacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu. 
‘VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’
Rozet takdim töreninin ardından konuşan yeni başkan Elçin Ekici Öztürk de genç kuşakların en zorlandığı konunun okulları bittiğinde aile şirketlerine dönüp tecrübesiz bir ortamda kendilerini işin başında bulmaları olduğunu söyledi. Bu durumdan zorlandıklarını da belirten Öztürk, dernek olarak tüm genç üyelerin bu aşamada yanında olacaklarını ifade etti. Organize Sanayi Bölgesindeki meslek lisesinin Bölge yönetimine devredilmesi ve fiziki şartları ile eğitim kalitesinin artırılarak özel kolej statüsünde eğitime devam etmesinin sağlanması dileğini yineleyen Öztürk, “Bölgemiz sınırları içerisinde, Antalya OSB öncülüğüyle kurulacak olan ve aynı zamanda paydaşı olduğumuz Teknoloji Geliştirme Bölgesi inanıyorum ki bölgemizde fark yaratacak. Fikirlerin, projelerin etkin ve hızlı bir şekilde ticarileştiği, yükte hafif pahada ağır ürünlerin üretildiği örnek bir merkez olması için bizler Genç Organize Sanayi Derneği üyeleri olarak var gücümüzle çalışacağız. Lakin orada gerçekleştireceğimiz katma değerli projeler hayata geçmeye başladığında şirketlerimizde daha donanımlı kadrolara ihtiyaç duyacağız. İşte bu sebepten bölgemiz sınırları içerisindeki Meslek Lisesinin yönetiminin Organize Sanayi Bölgemize devredilmesini istiyoruz. Okulumuzu daha donanımlı gençler yetiştirmek üzere bulunduğu durumdan çok daha iyi hale getirebileceğimize inanıyoruz” dedi.





Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83