Gezginci'den Diyanet'e tepki

Diyanet'in kız çocuklarının 9 yaşında gebe kalabilecekleri, yanlarında veli olmadan da evlenebilecekleri açıklamasına her kesimden tepki yağıyor.

Gezginci'den Diyanet'e tepki
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kız çocuklarının 9 yaşında gebe kalabilecekleri, yanlarında veli olmadan da evlenebilecekleri açıklamasına her kesimden tepki yağıyor. Diyanet'in skandal sözleri üzerine sosyal medyada #DiyanetKapatılsın hashtagi birinci sırada yer almıştı. Diyanet tepkiler üzerine bir açıklama yapmış “Kız çocukları 9 yaşında evlenip, gebe kalabilir” sözlerini yalanlamıştı. 

Konuyla ilgili Alanya Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu'ndan da bir açıklama geldi. Diyanet'e tepki gösteren kadınlar adına Alanya Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Sözcüsü Müge Gezginci bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesinde nikah tanımı yaparak, buluğ çağına girmiş olan erkekler içi 12, kızlar için 9 yaş olarak belirlenen çocukların dinen nikahanabileceğini belirtmiştir. 02.01.2018 tarihinde yapmış oldukları basın açıklamasında ise, bu haberlerin asılsız olduğunu ve çarpıtıldığını ifade etmiştir. Birbirinden bu kadar ayrı iki farklı haberin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde aynı anda bulunması trajikomik bir durum teşkil etmektedir.

Gerek yazılı gerek görsel medyada, gerekse camide, okulda ve sokakta "din" adamı denen erkeklerin, kız çocuları ve kadınlara yönelik düşmanca tavırlarının, kadınları ve kız çocuklarını aşağılamaktan kaçınmayan dillerinin referansı, Diyanet İşleri Başkanlığı' nın internet sitesinde verilen fetva ve bilgilerdir. Diyanetin, toplum ahlakını şer-i düzene göre şekillendirme kaygısı ile yapmış olduğu tanımlama, Türk Ceza Kanunu'na, Medeni Kanunu'na, Anayasa'ya, Birleşmiş Miletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne ve ülkemizce kabul edilen uluslararası sözleleşmelere aykırıdır.

Müftülere verilen nikah kıyma yetkisi ile de, çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerin, çocuk tecavüzlerinin, taciz ve cinsel istismarın ve imam nikahlarının meşrulaştırılmasına sebep olmuştur. Diyanet yapmış olduğu bu tanımlama ile açıkça pedofiliyi teşvik ederek suç işlemektedir. 2017 yılında, 387 çocuk istismara uğramıştır. Ülkemiz çocuk istismarı sırasında dünyada 3. sıradadır. Bu utanç verici tabloya her geçen gün yenisi eklenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Çocuğunu korumayan devlet, vatandaş için yok hükmündedir.

Bizler; bütün kadınlar ve anneler olarak çocuklarımıza uzanan bu çirkin ellere, tek bir yürek olup karşı duracağız. Çocuklarımızın çocukluklarını yaşaması gerekirken, ellerinden oyuncaklarının alınarak saf bedenlerine gelinlik giydirilmesine izin vermeyeceğiz. Çocukları"çocuk" olarak görmeyen, her geçen gün artan çocuk istismarı uygulamalarına karşı tek kelime etmeyen, her fırsatta çocukların istismar edilmesini meşrulaştırmaya çalışan Diyaneti istifaya, mevcut iktidarı göreve çağırıyoruz. Ülke gündemini boş yere işgal eden, bu sapkın zihniyeti kınayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapmış olduğu bu açıklama ile ilgili gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı ve bu yasal işlemlerin takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna bildiririz."

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 10:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83