Gizli liste operasyonu sonu oldu

Alanya Elektrikçiler Odası Kongresinde listesindeki isimleri gizlice değiştirdiği iddia edilen Turan Sağlemel seçimleri kaybetti.

Gizli liste operasyonu sonu oldu
Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Genel Kurulu, Alanya Şoförler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Turan Sağlemel ile İlyas Bayır’ın yarıştığı genel kurula AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'daki oda başkanları ve oda üyeleri katılım gösterdi. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okundu. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi. Oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti.

Yapılan sayım işlemi sonrası ortaya çıkan tabloda 636 üyenin oy kullandığı seçimde 365 oy alan Bayır, 267 oy alan Sağlamel’i geride bırakarak odanın yeni başkanı oldu. 4 oy da geçersiz olarak kayda geçti. 

LİSTE DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak kongre gerilimle başladı. Turan Sağlamel'in mevcut yönetim kurulunda yer alan Süleyman Tığlı, Galip Yaman, Mehmet Yaman, Mehmet Kafes ve Mehmet Gürses isimleri salona takım elbise ve mavi kravatlarıyla geldiler. Ancak, Sağlamel'in yeni dönem yönetim kurulu üyeleri aday listesi açıklanınca listede olmadığını farkettiler. Aylardır beraber gece gündüz çalıştıklarını belirten bu isimler yeni listede olmadığını öğrenince tepki gösterdiler. Üyelerden Süleyman Tığlı genel kurul salonuna gelerek boynunda takılı olan mavi kravatını çıkartıp yere fırlattı ve Turan Sağlamel’e tepki gösterdi. Tığlı, “Aylarca gece gündüz çalıştık. Mükafatı bu muydu.” dedi. Bu tepki ve karmaşanın artçıları sandıkları sayılınca ortaya çıktı ve Sağlamel seçimleri kaybetti. 

SAĞLAMEL'İN GİZLİ YAPTIĞI LİSTE

Sağlamel'in 5 ismi yazmadan gizlice yaptığı liste şu şekilde:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

1.Osman Özçelik
2.Hayri Uyaroğlu
3.Kadri Tönget
4.İdris Kaya
5.Mustafa Oral
6.Uğur Tuhan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

1.Talip Aksoy
2.Mehmet Abalı
3.Adem Kaplan
4.Meral Sulutaş
5.Sadetdin Baturay
6.İbrahim Barcın
7.Necip Çetiner

Denetim Kurulu Asil Üyeler:

1.Murat Şahin
2.Süleyman Bayram
3.Fatih Fadıl Anılgan

Denetim Kurulu Yedek Üyeler:

1.Hakan Yavuz
2.Tunahan Bayrakçı
3.Tolga İnal

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83