‘GÖÇ İDARESİ MAHMUTLAR’A KURULMALI’

Alanya’nın Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıların talepleri doğrultusunda yetkililere seslenerek, “Alanya’ya Göç İdaresi Müdürlüğü kurulmasını istiyoruz” dedi.

‘GÖÇ İDARESİ MAHMUTLAR’A KURULMALI’
Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar büyük bir sorunla karşı karşıyalar. Önceleri Emniyet Müdürlüğü binalarında hizmet veren Yabancılar Büro Amirliği yeni çıkan yasa ile kapatıldı. Kapatılan amirliğin işlerine ise sivil bir kuruluş olan Göç İdaresi Müdürlüğü bakmaya başladı. Ancak bu müdürlükler sadece İl merkezlerinde kuruldu. Bu durum Türkiye’nin en çok yabancı yaşayan merkezlerinden biri olan ve Antalya’ya bir hayli uzak olan Alanya’da ise büyük bir sıkıntıya yol açtı. 

‘BÜRO AÇILMASI GEREKLİ’

Konuyla ilgili çok fazla şikâyet alan Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top, konuyla ilgili yetkilileri göreve çağırdı. Muhtar Top, “Alanya, Antalya merkezden 150 km uzakta, vasıta ile 3-4 saate varan yolculuk sürmekte, bu durum yabancılara hem zaman hem de maddi külfetler yüklemektedir. Bununla birlikte Alanya’mızdan çıkan yabancı yol bilmediği ve uzaklık dolayısıyla Antalya merkeze gelmekte ve ulaşımda zorluk yaşamaktadır. Alanya, bir çok İlden bile fazla yerleşik yabancı yaşamaktadır. Bu durumda Alanya Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün değer verdiği yerlerden biri olmalıdır. Bu sebeplerden dolayı Alanya’ya Göç İdaresi Müdürlüğü’nün bürosu açılması gerekmektedir” dedi.

‘MAHMUTLAR’DA UYGUN YER VAR’

Yetkilileri göreve çağıran Muhtar Top, “Mahmutlarımız Alanya’nın en fazla yerleşik (45 ülkeden yaklaşık 20 bin turistin yaşadığı) ve satışa hazır 12 katlı rezidanslarda 15 bin konutun satışa hazır olduğu çoğu ilçeden büyük bir mahalle. Mahmutlarımıza bu Göç İdaresi Müdürlüğü ve information bilgi merkezi kazandırılsın. Yerimiz var. Kapatılan belediye hizmet binasında 2 kat ve 15 oda boş bekliyor. Bunu yerleşik turistlerimiz ve halkımız adına istiyoruz. Mahmutlarımız ve Alanya’mıza yakışır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 13:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83