GÖÇMENLER GÜNÜ'NDE ALANYA STANDINA BÜYÜK İLGİ

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı program çerçevesinde Ankara’da kutlandı

GÖÇMENLER GÜNÜ'NDE ALANYA STANDINA BÜYÜK İLGİ
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in önderliğinde İçişleri Bakanlığı Göç İdare Genel Müdürlüğü’nün davetlisi olarak katılan Alanya ekibi, Alanya Kaymakamlığı'nın tanıtım standıyla Alanya’yı tanıttı. İçişleri Bakanlığı Göç İdare Genel Müdürlüğü’nün Congresium'da düzenlediği, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü programında İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün özel davetlisi olarak sayılı ilçeler arasına giren Alanya Kaymakamlığı standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ankara’da düzenlenen organizasyonda Alanya için kurulan stand, Alanya’yı yansıtan muz, avokado, kudret narı, polemo, papaya, karambola, kumkuat, pepino, kabak dikeni, mart inciri gibi tarım ürünlerinin yanı sıra Alanya kültürünü sembolize eden öğelerden oluşarak yabancılar tarafından ziyaret edildi. Stantta ayrıca Alanya ile ilgili afişler konularak misafirlere brifing verildi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya ekibi, kutlama programında Alanya Kaymakamlığı standını ziyaret eden Milletvekilleri, Bürokratlar ve çok sayıda davetliye Alanya’nın tanıtımını yaparak Alanya’da yetişen muz, avokado, papaya, karambola, kabak dikeni gibi tropikal meyvelerden ikram ettiler.

KAYMAKAM TANRISEVEN ''ALANYA’NIN İSMİNİ BÜTÜN AVRUPA’YA DUYURACAĞIZ''

Alanya standı, en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer aldığını ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Uluslararası Göçmenler Günü etkinliğinin Alanya’nın tanıtımına büyük fayda sağladığını belirtti. Kaymakam Tanrıseven, “Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılıp Alanya’nın ismini bütün Avrupa’ya duyuracağız” dedi. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Uluslararası Göçmenler Günü Programı'na Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, çeşitli Avrupa ülkelerinden gelip Alanya’da ikamet eden yabancı derneklerin temsilcileri katıldı.

GÖÇMENLER GÜNÜ

18 Aralık günü, BM tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi. Her yıl 18 Aralık’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü; Dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 09:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83