Gökbel'de pehlivanların kıyasıya mücadelesi

13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, minikler kategorisiyle başladı. Gökbel Er Meydanı'nda çok sayıda güreşçi aynı anda kol bağladı

Gökbel'de pehlivanların kıyasıya mücadelesi
Alanya Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen '13 Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ikinci günü minik boy pehlivan güreşleriyle start aldı. İkinci günde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu,  CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile yabancılar meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Organizasyonun ikinci günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Güreşler için Alanya Müftü Vekili Murat Demirhan tarafından yaptırılan duanın ardından organizasyon minik boy pehlivan güreşleriyle başladı. Güreşler devam ederken Başkan Yücel, Kaymakam Kaya ile Müdür Tamrak ile Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz tarafından vatandaşlar için selamlama yürüyüşü gerçekleştirdi.  


Pehlivanlar tarafından kuraların çekilmesinin ardından prpotokolla hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra pehlivanlar tarafından dev Türk bayrağı eşliğinde bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar da Türk bayraklarını salayarak pehlivanlara destek verdi. Yürüyüşün ardınmdan şehitler için dua edildi. Güreşler devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 11:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83