Güneş enerjili taksi durağı müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tüm taksi duraklarını güneş enerjili taksi durakları ile değiştirecek.

Güneş enerjili taksi durağı müjdesi

 Antalya’da tüm taksi durakları kendi enerjisini kendisi üretecek. Antalya Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyacağı proje ile eski tip taksi duraklarının yerlerini güneş enerjili taksi durakları alacak.

banner111
Tüm taksi durakları yenilecek
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın ziyareti sırasında proje ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezindeki tüm taksi duraklarını Büyükşehir Belediyesi olarak yenileyeceklerini söyledi.

Enerjisini kendi üretecek
Taksici esnafına hediye edilecek yeni durakların güneş enerjili olacağını belirten Türel, iklimlendirme dahil, durağın ihtiyaç duyduğu tüm enerjiyi güneşten sağlayacağını kaydetti. Duraklarda, WC ve mutfak ünitelerinin de bulunacağı bilgisini veren Türel, kullanılacak tüm malzeme ve ürünlerin, TSE ve CE sertifikalı olacağını, yanmazlık sertifikası bulunacağını dile getirdi. Enerji tüketen değil, enerji üreten bir belediye olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Türel, çiftçilerin sulama maliyetlerini sıfırlamak için Döşemealtı’na güneş tarlası kurduklarını hatırlatarak, çevreci ve temiz enerji projeleri geliştirmeye devam edeceklerini aktardı.
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, taksici esnafına verdiği destek nedeniyle Başkan Türel’e teşekkür etti.

Tek tip olacak
Türkiye’ye örnek olacak güneş enerjili taksi durakları, durağın kent merkezindeki konumuna göre tek tip olarak uygulanacak. Tek tip içerisinde 3 ayrı modül yer alacak. Standart kapalı modülün yanı sıra, taksi durağının lokasyonuna göre açık oturma modülü ile tercihe göre ATM kabini de eklenebilecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83