Güney: Yeni toptancı hali yüzleri güldürecek

Türkler Mahallesi'ne yapılacak olan Yeni Toptancı Hali'nin ardından ürün kalitesi ve ürünlerin pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların tamamının ortadan kalkacağını söyleyen Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Birlik ve beraberlik içerisinde Alanya'da üretilen ürünlerin tüm Türkiye'ye hızlı bir şekilde ulaşması sağlanacak" dedi.

Güney: Yeni toptancı hali yüzleri güldürecek

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, önceki gün 68 milyon TL'ye ihalesi gerçekleştirilen ve Türkler Mahallesi’ne yapılacak olan Yeni Toptancı Hali ile ilgili konuştu. Alanya'nın yıllardır hal konusuyla ilgili çok çalıştığını söyleyen Güney, "Bir türlü hallerin birleştirilmesi sağlanamamıştı. Ama geçtiğimiz dönem bunlarla ilgili bazı adımlar atıldı. Hasan Siğahioğlu döneminde atılmıştı bu adımlar. Son seçimlerden öncede bunun yeri, projesi ve ihalesiyle ilgili bazı sıkıntılar vardı. Hal esnafı bu sıkıntıları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel'e ilettiğinde, seçim sonrası bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağına dair söz vermişti. Seçim kazanılır kazanılmaz, Sayın Belediye Başkanımız bu konuyla ilgili hemen temaslarını kurdu ve bir süreç geçirdik. Projesiyle ilgili Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ilgilendi. Çokta güzel bir proje ortaya çıktı. Türkler Mahallesi'nde 160 dönüm arazi üzerine yapılacak 157 dükkan, ardiyeler, sosyal alan, otopark ve diğer gerekli tesisleri içinde barındıracak. İçerisinde sosyal alanlar ile bir de cami olacak. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.

banner111
'
SIKINTILARIN TAMAMI ORTADAN KALKACAK'

İhalenin önceki gün gerçekleştiğini belirten Güney, "Büyükşehir Belediyesi bu hali en kısa sürede bitirip, Alanya'daki halci esnafımız ve vatandaşlarımızın hizmetine hızlı bir şekilde sunacak. Buradaki ürün kalitesi ve ürünlerin pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların tamamı ortadan kalkacak. İhracaat ile ilgili konular hızlı bir şekilde gelişecek.
 
Birlik ve beraberlik içerisinde Alanya'da üretilen ürünlerin tüm Türkiye'ye hızlı bir şekilde ulaşması sağlanacak. Ben tüm emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 11:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83