Hacamata Rus ve Avrupalı ilgisi

5 bin yıllık tarihi olan "hacam at ve sülük tedavisine“ yerli vatandaşların yanı sıra Rus ve Avrupalılar da yoğun ilgi gösteriyor. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Sarıkan, Mahmutlar Semt Polikliniği’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarını başarılı bir şekilde yaptıklarını, birçok hastalığın tedavisinde olumlu yanıt aldıklarını ifade etti

Hacamata Rus ve Avrupalı ilgisi
 PEKİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI  TIP UYGULAMASININ YASAL DAYANAĞI VAR MIDIR?

 “27 EKİM  2014 TARİHLİ  Resmi Gazete'de yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliğine göre bu uygulamalar yapılmaktadır.

KUPA TERAPİSİ HACAMAT NEDİR?

Kupa terapisi bölgesel alanda kanlanmayı arttırmak amaçlı yapılan bir işlemdir.  Bu alanda küçük çizgiler arttırarak kan alma işlemi yapılmaktadır. Bu  küçük cerrahi işleme yaş kupa veya hacamat denilmektedir.

KAÇ ÇEŞİT KUPA TERAPİSİ VARDIR? 

Kupa terapisi 2 çeşittir. Yaş kupa ve kuru terapisi olarak uygulanmaktadır. Çizik atılmadan (kan almadan) uygulanan işleme kuru kupa denirken kan alma işlemi yapılarak uygulanan cerrahi işlemede yaş kupa (hacamat) demekteyiz.  

HACAMAT KİMLERE YAPILMAZ ?

Hacamat öncesi öncelikle bir diyet uygulaması var. 1 gün öncesinde hayvansal gıdalar kesilmekte, ağır egzersizleri de önermemekteyiz. Hacamat sonrası da 1 gün boyunca uygulanan diyetimize devam ediyoruz. Hacamat tedavisini bir hekim olarak 2 yaş altına ve 70 yaş üzerine uygun görmemekteyiz. Kalp hastası ve hemoglobin değeri 9.5 ‘in altında olanlara da hacamat tedavisi uygulanmamaktadır. Kanama bozukluğu olan hastalara, kanamayı arttırıcı ilaç kullananlara, hacamata karşı korkusu olanlara  da bu tedavi yöntemini uygun görmemekteyiz.  

HACAMAT HANGİ HASTALARA UYGULANIR?  

Hastalığı olan hastalarımızın yanı sıra hiçbir hastalığı olmayan bireylere de bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için uygulamaktayız. 

RUS VE AVRUPALILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR.

Vatandaşlarımızın ilgisinden oldukça memnunuz. Randevularımız şimdiden dolu. Yabancı hastalarımız da tedavi merkezimizde uyguladığımız hacamat ve sülük tedavisine yoğun ilgi göstermektedir. Özellikle Rus ve Avrupalılar bu konuda daha bilgililer. Onlardan bu doğrultuda taleplerimiz giderek artmaktadır.   

SÜLÜK TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83