'Haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.'

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi yönetim kurulu adına Zuhal Sirkeci bir basın açıklaması yaptı.

'Haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.'

 Zuhal Sirkeci'nin basın açıklaması şöyle:

banner111
Dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. İlk defa Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadına bir birey, bir insan olduğunu hatırlatmış ve pek çok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermiştir.

Kadınlar, sadece 28 ülkede milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip ve bunların sadece 17’sinde bu hak kullanılırken; Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952, Belçika’da 1960 ve İsviçre’de 1971 yılında, Türk kadınının bu hakka 1930’da belediye seçimlerine, 1933 de muhtar ve köy heyetine seçilme 5 Aralık 1934 de milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olması ve 1935 yılında da kullanmasıyla, Atatürk Devrimlerinin Türk kadını açısından önemini, atılan adımların dünya geneliyle kıyaslandığında ne kadar ilerici ve devrimci özelliğe sahip olduğunu ortaya koyar.

Çağdaşlıktan söz edilen bir süreçte, Türk Kadını 5 Aralık 1934 de elde ettiği hakların çok gerisine savrulmak istenmektedir. Biçimsel olarak seçme ve seçilme hakkını korumakla birlikte Türk Kadını, toplumsal yaşamın dışına itilmek istenmektedir. Toplumsal mücadelede kadının yerini bilen Bu gün daha ileri düzeyden emperyalist çevreler ve uzantıları her türden gericilik, kadını ayrıştırarak, toplum dışına iterek, kendilerine karşı gelişecek direnci, mücadeleyi baştan yok etmek istemektedirler. Bugün bakıyoruz çocuk gelinler, tecavüzcüye af yasası ile kadının ve kız çocuğunun  tecavüzcüyle evlendirilmek istenmesi, 4+4+4 gibi bugün iflas etmiş olan eğitim sistemiyle kız çocuklarının okuması meslek sahibi olması değil evlenip sadece çocuk doğurup evinin kadını olması düşüncesi ile pasifize edilmesinin istendiği görülmektedir.  


Kadını ait olduğu toplumdan ayrıştıran her girişim emperyalizmin böl, parçala yok et anlayışının ürünüdür. Bu anlayışa pirim veren her girişim sadece Cumhuriyet kazanımlarına yönelik saldırılara değil, kadına yönelik her türlü saldırıya da pirim vermek anlamına gelir. Biz kadınlar olarak Cumhuriyet ile kazandığımız haklarımızı hiç kimsenin elimizden almasına izin vermeyeceğiz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verilişinin 82. yılında başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere o zamanın milletvekillerini saygı rahmet ve minnetle anıyor,  Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Laik Cumhuriyetine layık olmamız temennisiyle Tüm kadınlarımızın, ülkemiz ve çağdaş yarınlarımız için yüreklerindeki güce;  Atatürkçü Düşüncenin aydınlığına güvenerek değerlerine daha çok sahip çıkacaklarına inanıyor saygılar sunuyoruz.


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 11:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83