Hal Kompleksinin temeli atılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya için yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan Alanya Toptancı Hali Kompleksi'nin temel atma töreni yarın yapılacak

Hal Kompleksinin temeli atılıyor
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in hiçbir ücret talep etmeden çizdirip teslim ettiği, Alanya Toptancı Hali Kompleksi'nin temel atma töreni yarın gerçekleştirilecek. Yarın 11.30'da gerçekleştirilecek temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tüm alanya halkını davet etti. 

HALCİLERİN İHTİYACINA GÖRE ŞEKİLLENDİ

Hal esnafının yeni tesis talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçların en iyi şekilde belirlenmesi için esnafla el ele verdi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) esnafın talepleri doğrultusunda bir proje hazırladı. Türkler Mahallesi'nde hayata geçirilecek yeni proje, mevcut dört Hal'in toplamından daha büyük bir alan üzerine inşa edilecek. Mevcut dört Hal'in toplam alanı 105 dönümken, yeni proje 154 dönüm alana kurulacak. Projede 159 komisyoncu ve 66 ardiye bulunacak. İhtiyaç halinde, kod farkından dolayı zemin altında açığa çıkan 17 bin 500 metrekare alana 50 tüccar ardiyesi daha yapılabilecek.

DÜKKANLAR 249 METREKAREYE ULAŞIYOR

Mevcut 4 Hal'de dükkanlar ortalama 50 metrekare iken, yeni projedeki dükkanların kapalı alan büyüklüğü 195 metrekare olacak. Daha önce dükkanların önünde ve arkasında 14'er metrekare olmak üzere toplam 28 metrekare olarak açıklanan sundurma alanları ise esnafın talebi üzerine daha da genişletildi. Sundurma alanının ön tarafına 26 metrekare daha eklendi. Böylece 223 metrekare kullanma alanına sahip olan dükkanların toplam kullanma alanı 249 metrekareye ulaşacak. Sundurmalar tır ve kamyonların geçişine engel olmayacak. Büyükşehir Belediyesi, gelecekte yeni ihtiyaçların doğabileceğini göz önüne alarak 154 dönümlük proje alanı yanındaki ormana ait 90 dönümlük alanın tahsisini almak için çalışma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 16:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83