Halkın kavşak isteğine olumlu yanıt

Oba'da bir çok köye çıkan kavşağın yeni çevre yolu projesi ile iptal edilmesine vatandaşlar isyan etmiş konuyu alanyaadres.com gündeme getirmişti. Koordinatör Güney'in çabaları ile projeye yeni kavşak eklendi.

Halkın kavşak isteğine olumlu yanıt
Alanya trafiğini rahatlatacak olan yeni çevre yolu (50 metrelik yol) için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü Ticaret Kavşağı'ndan başlayan yolda Cikcilli ve Çıplaklı etabına geçti. Proje kapsamında Hacıbaba yolu tarafiğe kapatılacak ve yeni çevre yolu buradan geçecek. 

HALK KAVŞAK OLMAMASINA İSYAN ETMİŞTİ

Ancak projede Hacıbaba mevkinde herhangi bir kavşak bulunmuyordu. Mevcut kavşağın kapatılacağı yerine başka kavşak yapılmayacağının projede belirtilmesi üzerine vatandaşlar bu duruma isyan etmişlerdi. Oba ve Çıplaklı'nın yukarı kesimlerine ayrıca Değirmendere, Bucakoluk, Obaalacami, Asmaca, Bademağacı gibi pek çok merkeze bu kavşaktan dönülerek çıkılıyordu. Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar zaman ve maddi olarak büyük kayıp yaşayacakları projeye kavşak eklenmesinin şart olduğunu söylemişlerdi.

Halkın kavşak talebini 14 Eylül'de '50 metrelik yolda kavşak isyanı başlığı ile dile getirmiştik.


ALANYA ADRES HALKIN SESİ OLDU

Vatandaşların kavşak isyanını ilk duyuran Alanya'nın internet gazetesi alanyaadres.com olmuştu. "50 metrelik yolda kavşak isyanı" başlığı ile duyurulan haber sonrası yetkililer vatandaşın sesine kulak verdiler ve projede değişikliğe gittiler. Yapılan projedeki eksikliği gören Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney geçtiğimiz günlerde bölgeye giderek vatandaşlarla görüşmüş onların isteklerini dinlemişti. Güney'in yoğun çabaları ile projede istenilen bölgeye kavşak eklendi. Bu sayede binlerce vatandaş kavşak eksikliğinden doğacak olan zaman ve maddi kayıptan kurtulmuş oldu. 

MUHTAR GÜREL BİLGİLENDİRDİ

Oba Mahalle muhtarı Mustafa Gürel konuyla ilgili açıklama yaptı. Vatandaşları bilgilendiren Gürel, "Oba Mahallesi'nden çevre yolundan Oba, Çıplaklı yol ayırmına ışıklı kavşak projesi Alanya Koordinatörü Sayın Hüseyin Güney ile beraber yaptığımız girişimler sonucu onaylanmıştır. Tüm Oba, Çıplaklı, Cikcilli, Bademağacı, Obaalacami, Asmaca, Kızılcaşehir, Uğurlu, Akçatı halkının bilgilerine." dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83