'Hani siz alnı secdeye değmiş insanlar istiyordunuz'

Eğitim-sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca kamuda yapılan ihraçlar ile ilgili bir basın açıklaması yapmıştır.

'Hani siz alnı secdeye değmiş insanlar istiyordunuz'

 Eğitim-sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca'nın basın açıklaması şöyle: 

banner111
   İktidarın hukuk tanımaz, anti demokratik ve darbeci zihniyeti devam ediyor. 15 Temmuz ‘da yüzlerce insanın katledildiği darbe girişimi, sarayın bilinçli planıyla milyonlarca insanın mağdur edildiği karşı darbeye dönüştü.


    FETÖ’cülerle kol kola olan, her istediğini veren ve kandırılanların bir bölümü iktidarını pekiştirirken yoksul, gariban ve sahiden kandırılan bir bölümü ise işini, aşını, geleceğini ve tüm beklentilerini yitirerek darbenin gerçek mağduru haline döndü. Dinden, imandan bahsedenler, kendi gibi inanmış Müslüman olarak gördükleri, “alnı secdeye değmiş”lere en büyük zulmü gözünü kırpmadan yapabiliyor. Hani siz alnı secdeye değmiş insanlar istiyordunuz, hani siz tüm okulları imam hatiplere dönüştürerek inançlı nesiller yetiştirecektiniz… Bu zulmünüz, bu kininiz neden, bu kadar gaddarlık niye..


     Dün Oslo’da, Kandil’de, Terör Örgütü  taraflarıyla görüşen iktidar; bugün bölücü, ayrılıkçı, terör örgütü üyesi, sempatizanı diye bizim arkadaşlarımıza, üyelerimize kin ve nefret duygusuyla saldırıyor. Hiçbir arkadaşımızın yasadışı bir örgütle bağlantısı olduğunu kanıtlayamayan iktidar; arkadaşlarımızı gözaltına alarak, tutuklayarak kendince yasal bir zemin yaratmak istedi ve bu ihraçları da buraya bağladı. Bunun nedeni kamusal alanın tasfiyesi ve kamu çalışanlarının iş güvençesinin ortadan kaldırılmasına gerekçe yaratmaktır. En son yayımlanan KHK’ya göre yüzlerce EĞİTİM SEN üyesi eğitim emekçisi, yüzlerce de KESK’e bağlı diğer sendikaların üyesi arkadaşımız ihraç edilmiştir.


    Ülkeyi kendi babalarının çiftliği, güvenlik kuvvetlerini kendilerinin bekçisi, yargıyı da kendi istediği kararlarını aldırdıkları basit bir mekanizmaya dönüştürmek isteyen bu iktidar er geç bunun hesabını verecektir.


     29 Ekim’den, demokrasiden, özgürlüklerden, barıştan korkanlar; emperyalizme kafa tutmuş ve bin bir zorlukla Cumhuriyet değerlerini kazanmış olanlardan, bu değerleri feda etmesini istiyor; iktidar istedi diye hiçbirimiz bu değerleri feda etmeyeceğiz. 29 Ekim’de bu kadar arkadaşımızın ihraç edilmesi de bu değerlere saldırının bir başka yönü ve göstergesidir.    Özetle iktidar diyor ki demokrasi, hukuk, özgürlük, barış ve bağımsız yargı diyen; bunun için mücadele eden herkesle uğraşacağız. Bize diyor ki ya bize biat edeceksiniz ya da sizi elimizdeki iktidar araçlarıyla yok edeceğiz. İktidarın bize vermeye çalıştığı gözdağına ve biat ettirme çağrısına yanıt veriyoruz: Sizinle her zeminde, her alanda hesaplaşacağız. Zalimlerden er geç hesap soracağız. Bugün olmasa da yarın hukukun, tarihin önünde sizinle hesaplaşacağız.


      Dün sabah saatlerinde ise Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon yapılarak, gazetenin yazarları gözaltına alındı! “MİT Tırları” haberinden bu yana AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef tahtasına koyduğu Cumhuriyet Gazetesi’nin muhalif, halkın gerçekleri öğrenmesi için sorumlulukla hareket eden yayıncılık çizgisine son verilmek istenmektedir. Bu operasyon göstermektedir ki Cumhuriyet Gazetesi’ne el koymak için yürütüldüğü bizzat gazete tarafından ifade edilen kumpas, gözaltı ve olası tutuklama kararlarıyla sonuçlandırılmak istenmektedir. Kısacası AKP, kendi sesi dışında kimsenin sesinin çıkmasını istememektedir. Cumhuriyet yalnız değildir. SUSTURAMAYACAKSINIZ!


     Eğitim Sen olarak,  bu topraklarda demokrasi filizlenip bu zorbalık son bulana kadar emek, demokrasi ve barış mücadelemizden asla geri adım atmayacağımız bilinmelidir!
    İhraç edilen arkadaşlarımızla dayanışma içinde olacak, onları kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Haklarımızı elde edene kadar bir aile olduğumuzu hiç ama hiç unutmayacağız. Onlar bizim ailemiz, kardeşlerimiz; onlar bizim yoldaşlarımız, onlara sahip çıkacağız.


        Biz ülkemize, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz; onursuzlarla mücadelemiz de devam edecek.


Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 11:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83