"Her turist Alanya merkezini görecek"

ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Turizmin gelişmesine yönelik fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantıda ALTSO Başkan adayı Tuna, projelerini dernek üyeleriyle paylaştı.

"Her turist Alanya merkezini görecek"
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Turizmin gelişmesine yönelik fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantıda ALTSO Başkan adayı Tuna, turistlere kültür tanıtımı ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) daha etkin kullanılmasına yönelik projelerini anlattı.

DAHA ETKİN TANITIM

ALTSO, ALTİD ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) kuruluşlarının ALTAV yönetiminde yer almalarını sağlayacaklarını belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Alanya’nın tanıtımı için ciddi kaynaklar oluşturulacak. Uzman ekiplerle tanıtım faaliyetleri, etkin şekilde yapılacak. ALTSO olarak bütçemizin belirli oranının ALTAV tarafından kullanılmasını sağlayacağız. Alanya Belediyesi ve diğer meslek örgütleriyle birlikte etkili ve profesyonel çalışmalarla Alanya’nın tanıtımı çok daha aktif şekilde yapılacak” dedi.

KÜLTÜR TANITIMI YAPILACAK

Alanya’da turizm konaklama tesislerinin geniş bir alana yayıldığını söyleyen ALTSO Başkan adayı Tuna, “Bölgeye gelen turistlerin birçoğu ya konakladıkları otellerin merkeze uzaklıkları ya da her şey dâhil sisteminden dolayı tesisleri dışında bir yer göremiyor. Turistlerin Alanya Kalesi, kültürel yaşamımız ve yaylalarımız gibi doğal güzellikleri görmeleri için Alanya Belediyesi, ALTAV, ALTİD ve TÜRSAB’la birlikte çalışmalar yapılacağız” ifadesini kullandı.

HER TURİST İLÇE MERKEZİNİ GÖRECEK

Her yat turuna çıkan turistin ilçe merkezini görmeleri adına çalışmalar yapacaklarını belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Günlük yat turları için otellerinden çıkan turistlerin Alanya merkezini gezmelerini sağlamak amacıyla Alanya Yatçılar Gezinti Tekneleri Kooperatifi, Alanya Belediyesi ve ALTSO ortak bir çalışma yapacak. Günlük yat turlarına çıkan turist sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Ortak yapılacak proje sayesinde her yat turuna çıkan turist, ilçenin merkezini de görecek” diye konuştu.

ORTAK AKLIN ÖNEMİ

Alanya’nın gelişmesi için önceliğin turizmi iyileştirmekten geçtiğini belirten ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi Burhan Sili, “Alanya’da turizm olmadığı sürece bölgede gelişim beklenemez. Bölgede her şey turizme bağlı. Gelişimin başlangıcı da kurum ve kuruluşlar arası ortak diyalogdur. Ortak paydamız olan Alanya’da, ortak akıl ve ortak bir yol bulmalıyız” dedi.

Ziyaretin sonunda ise ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, ekibi, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyeleri günün anısına toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83