Hobiden profesyonel binicilik merkezine

Danimarka’dan kendilerine ait atları getirerek Alanya'da at çiftliği kurarak atlarını beslemeye başlayan Ferit Yücel Ergün ve Sofia Serve Ergün çifti 10 atın bulunduğu profesyonel binicilik merkezi oluşturdu.

Hobiden profesyonel binicilik merkezine

 Alanya’da yaşan Avukat Ferit Yücel Ergün ve eşi Sofia Serve Ergün’ün Danimarka’daki atlarını ilçeye getirip bakması için 11 sene önce at çiftliği kurdu.  Hocalar Mahallesi’nde bulanan kırsal alandaki çiftlikte atlara olan merakı iyice ilerleyen Ergün çifti, çiftliklerinde 1 Hollanda Friesian cinsi at, 2 yarış attı, 2 Alman atı, 3 yeri Pony ve 2 Midilli atı besleyerek hayvanların ağını genişletti.  Bir süre sonra eşi ile ortak karar alan Sofia Serve Ergün,  çiftçiliği profesyonel binicilik merkezi çevirerek halkın hizmetine açtı.  

banner111
‘PROFESYONEL BİNİCİLİK DERSİ VERELİM FİKRİ DOĞDU’

Danimarka’dan Alanya’ya geldiğinde kendilerine ait atları ilçeye getirmek için eşiyle beraber, at çiftliğini kurduklarını söyleyen Sofia Serve Ergün,” Ahır yaptık, at pisti yaptık, 11 sene içinde 2 attan sayı 10’a yükseldi.  Eşimle karar aldık ve artık bir iş çevirelim veya atlarının bir kısmını satalım dedik, çünkü at sayısı fazla olmaya başlamıştı. Sonrasında karar verdik, 7 yaş üstü ve yetişkinlere profesyonel binicilik dersi verelim fikri doğdu” dedi. 

‘FUL KONTAK BİR AT EĞİTİMİ VERİYORUZ’

Çiftlikte 1 Hollanda Friesian cinsi at, 2 yarış attı, 2 Alman atı, 3 yeri Pony ve 2 Midilli atlarla profesyonel eğitmenlerle ders verdiklerini dile getiren, Sofia Serve Ergün, “Bizdeki olay diğer bize benzer meslek gruplarıyla farklı, bizde mesela 10-20 lira vereyim bir tur bineyim veya gezeyim olayı yok. Burada aylık öğrenci üyeliği oluyor. Bir ay boyunca profesyonel eğitmen gözetiminde atı tanıma dersi, atı temizleme ve binicilik dersi veriyoruz. Dolayısıyla sadece 2 tur attayım, atta bineyim ineyim mantığı yok. Burada atı gerçekten bakımıyla, temizlemesi, binişe hazırlaması ve biniş sonrası tekrar atı dinlendirmesiyle ful kontak bir at eğitimi alıyorlar” dedi. 

‘GÜVENLİK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Çiftliğe gelen misafirlerin güveliğinde çok önemli olduğu aktaran Serve Ergün, “Yerli Pony dediğimiz atlarımızla da gelen misafir çocuklarımıza da dersler veriyoruz. Çok uysal ve yanında top patlasa bile tepki vermeyecek bir attır. Güvenlik çok önemli çünkü kastlarla ve kuruyucu yeleklerle binicilik dersi görüyorlar. Özellik çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak için tavsiye ederim. Özellikle golf sektöründen daha elit bir hale geldi, at binciliği çocuklarımız bu tür sosyal yerlerdeki tanışacakları arkadaşları ilerideki hayatlarında çok verimli olabileceğini düşünüyorum. Yani çok yönlü faydasını göreceklerini inanıyorum.”

‘BU MERKEZDEN TİCARİ BİR KAYGIMIZ YOK’

Ferit Yücel Ergün ise, binicilik merkezini ticaret için değil,  farklı bir ortamdan gençlerimiz at sevgisini aşılayarak iyi bir öğrenci yetirirsek onları da yarışlara götürebilmek olduğu söyledi. 
Ergün, toplam 33 dönümlük bir arazide hizmet veriyoruz. Atlarımız dışarıda serbest bir şekilde dolaşıyor. Sadece yemek öğünlerinde ve uyku için ahırlarına geliyorlar.  Burada istedik ki çocuklar hafta içindeki stres, koşturmaca ve o ders ağırlının bir nebze olsa da hafifletebilsin. Atlarda biliyorsunuz yunuslar gibi özel hayvanlardır. Çocuklarda yetişmesinde atların rolü çok farklıdır.  Hem binicilik dersi ile kafalarını dağıtıyor, hem de atlarla kuracakları empati ile gelişimlerinde kattı sağlarlar.  Çiftliğimiz de atın yansıra cüce keçiler, tavşanlar, horozlar, tavuklar ve kuşlar var. Değişik bir ortamda ve atmosferde aileleriyle hafta sonu veya hafta içi günün 2 saatini farklı geçirmelerini istedik. Çünkü her taraf yapılaşma modernleşme derken, doğal hayati ve köy hayatını unutuyoruz. Burada da bir nebze olsun bunlara cevap verme fırsatı sunuyoruz.  Bu vesileyle at kültürümüzde biraz canlanır ve insanların ata binmesi biraz daha ön plana çıkar diye düşünüyorum. Ticari bir kaygımız yok ve iyi bir öğrenci yetirirsek onları da yarışlara götürebilmek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83