HOUSEKEEPING DERNEKLERİ FEDERASYON İÇİN TOPLANDI

Farklı şehirlerden gelen Housekeepıng derneklerinin yönetim kurulu başkanları Türkiye Housekeeperlar federasyonunun kuruluş çalışmalarını başlatmak için İstanbul’da ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

HOUSEKEEPING DERNEKLERİ FEDERASYON İÇİN TOPLANDI
İstanbul Housekeepıng Eğitim ve Dayanışma Derneği ( HEDD ) Yönetim kurulu başkanı Musa Yurdakul’un ev sahipliğinde Sirkeci Yaşmak Sultan Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Onursal başkan ve başdanışman Hakan Halit Yeni başkanlık etti. Toplantıya farklı illerden gelen Housekeepıng derneklerinin yönetim kurulu başkanları, Musa Yurdakul, Tarık Saylar, Pınar Kalkan Çamlar, Gülsüm Ayar Yılmaz, Rıdvan Aktaş gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen dernek başkanları katıldı. Yapılan toplantıyla ilgili onursal başkan, baş danışman Hakan Halit Yeni bir açıklama yaptı.
Yeni, ‘’Bugün burada değerli başkanlarımla, federasyonla alakalı ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Alt yapının sağlam olması, her şeyin daha anlaşılır, daha şeffaf, soru işaretleri olmayan, sağlam temeller üzerine kurulan bir federasyon için tüm detayları masaya yatırdık. Aslında federasyon için yeterli sayıya fazlasıyla ulaşmış bulunuyoruz. Ama farklı illerimizde açılmasını beklediğimiz üç tane daha derneğimiz var. Acele etmeden onların da aramıza katılması gerektiği konusunda hem fikir olduk. Bu anlamda daha çok katılımla kurulacak bir federasyonun daha da güçlü olacağı düşüncesindeyiz. Bundan sonra farklı şehirlerimizde konuyla ilgili sık sık toplanıp, bir araya geleceğiz. Arıca birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimizi bir bir hayata geçirme konusunda görüş birliğine vardık.

Özellikle ifade etmek isterim ki, HK camiası olarak elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmalıyız. Camiamızın buna ihtiyacı var. Bildiğiniz üzere, özellikle ülkemizde bireysel hareketler hiçbir zaman dikkate alınmaz. Aksine toplumsal hareketler dikkate alınır. Bu düşünceyle hareket edip, mesleğimizin adını ve çıtasını en üst seviyeye çıkarmak için, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek tüm gücümüzle çalışmalıyız. HK camiasının hak ettiği yerlere gelip, hak ettiği şekilde muamele görebilmesi için mesleğine gönül vermiş derneklerimizin değerli başkanlarıyla ve mesleğinde samimi olan kıymetli meslektaşlarımızın destekleriyle gereken adımların hepsini atıp, çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah.

Bilindiği üzere bu güne kadar ağzımızdan çıkan sözlerin, söylemlerin büyük çoğunluğunu hayata geçirdik. Daha doğrusu ağzımızdan çıkanları, verdiğimiz sözleri yaptık ama daha bitmedi… Turizm için, mesleğimizin yarınları için, meslektaşlarımız için daha çok yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz biliyoruz ki konaklama sektöründe maddi manevi tüm yönleriyle en geride kalan bölüm housekeeping’tir. Yapacağımız çalışmalarla ve atılacak doğru adımlarla mesleğimize olan bakış açısının değişmesini sağlamak zorundayız. Hedeflerimize sağlıklı bir şekilde ulaşabilmemiz için, farklı isimlerle farklı şehirlerde HK derneklerimiz açılmaya devam etmelidir. Kesinlikle şubeleşmeden uzak, farklı isimlerle Hk camiasında açılımlarımıza devam etmeliyiz ki, çoğalıp, büyüyebilelim. Bu hedeflerimizden bir tanesi de federasyondur. Bu gün bu bu konuyla ilgili ilk toplantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizlere ev sahipliği yapan, bizi ağırlayan Musa Yurdakul başkanım başta olmak üzere, samimiyetlerinden ve gayretli çalışmalarından dolayı değerli dernek başkanlarımın her birine ayrı ayrı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım ’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83